Skip to main content

Getaway eventlocaties en smaakmakers in de Leiestreek

03-09-2018

MeetinGent & Oost-Vlaanderen (de meeting- en eventwerking van Toerisme Oost-Vlaanderen) liet 24 meetingplanners event- en meetinglocaties ontdekken in de Leiestreek tijdens een ontdekkingsdag. De deelnemers waren er unaniem over eens: dit smaakt naar mee! Lees verder en laat je inspireren!

De Leiestreek ligt op een boogscheut van Gent en is vlot bereikbaar vanuit heel Vlaanderen. Je komt er terecht in een groene en dynamische omgeving. Tijd om ons te laten inspireren door enthousiaste ondernemers!

Hotel Van der Valk Nazareth zet de dag alvast verrassend in. Een hotel vlak aan de E17? Natuurlijk! Vlotte bereikbaarheid en perfecte uitvalbasis om een meeting te combineren met teambuildingactiviteiten in het groen. Het bos achter het hotel zorgt voor een aangenaam buitengevoel. Het hotel beschikt over 6 zalen met samen een maximumcapaciteit van 550 personen (staand). We mochten er de dag goed inzetten met een ontbijtbuffet.

Op een rijafstand van 15 minuten werden we onthaald in de boutique venue Hoeve La Cascina in Zulte. Deze B&B en eventlocatie ademt rust en stijl uit. De venue is uiterst geschikt voor vergaderingen en kleinere personeelsfeesten. Optioneel kunnen de logies gehuurd worden om het volledige domein ter beschikking te hebben. Ondertussen kan er genoten worden van de landelijke omgeving.

De vroegere industriële site Souplex in Deinze is nu een multifunctioneel complex met twee grote zalen van elk 300m² volledig audiovisueel uitgerust. Het trendy industrieel decor met prachtig zicht op de Oude Leiearm leggen hier de basis voor een inspirerend event. De uitbaters van Souplex zijn de oprichters van Teamadventure en Kids Adventure en baten ook een teambuildinglocatie in Vinkt uit.

Dit brengt ons naar hun tweede locatie: Movemint Hoeve. Hier kan je het hele jaar door terecht voor teambuildings en originele workshops. De locatie is prachtig gelegen in het groen. Het is een voormalige varkensstal dat de uitbaters volledig gestript en omgebouwd hebben tot een stijlvolle plek.

Na kennis gemaakt te hebben met een activiteit als ‘Pig your Brain’  is het tijd om ons culinair te laten verrassen door Sir Catering, een full service cateringbedrijf voor feesten op maat van 40 tot 700 personen. Hiervoor zijn we welkom op hun exclusieve eventlocatie The Whale in Drongen. Sir Catering zorgde voor een smaakvolle lunch die iedereen kon bekoren. Het jonge en dynamische team van Sir Catering serveert lokale topproducten, versbereid met hier en daar leuke smaakmakers en technieken uit andere culturen.

Om de dag af te sluiten worden we bij Pleasures Boutique in Sint-Martens-Latem getrakteerd op een portie enthousiasme, taartjes en catering inspiratie. Deze inspirerende locatie heeft naast de gezellige zitruimte waar je heerlijk kan vertoeven tijdens een intieme meeting ook een aparte stijlvolle ruimte met een capaciteit van maximum 20 personen. Deze vergaderruimte werd onmiddellijk getest, we kregen er een voorstelling van de activiteiten van Ecco La Luna.

Ecco La Luna zorgt voor een op maat gemaakte teambuilding, seminarie of incentive voor uw bedrijf. Dit creatieve team zorgt voor een onvergetelijk beleving voor iedereen. Al eens gedacht aan een De Mol spel, old school beleving met retrofietsen, bamboo bouwen of een domino experience? Ook voor (persoonlijkheids)trainingen kan je terecht bij het team van Ecco La Luna.

Met een gevulde goodiebag boordevol inspiratie gingen alle deelnemers voldaan naar huis. Nagenieten kan nog steeds via onze Instagram– en Flickrpagina.

Ben je er de volgende keer graag bij?

 Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de volgende ontdekkingsdagen in 2018 in Oost-Vlaanderen en Gent!

www.meetingov.be

hello@meetinovl.be