Skip to main content
12-02-2020

In 2020 viert Gent haar grootste Vlaamse meester Jan Van Eyck. Zowat de helft van zijn werk reist af naar Gent voor een unieke tentoonstelling in het MSK. Vele duizenden toeristen van over de hele wereld zullen om die reden volgen. Om hen zo goed mogelijk te ontvangen, stoomt Toerisme Oost-Vlaanderen Gentse horeca-uitbaters klaar voor een kwalitatief onthaal. 45 ondernemers ontvingen op 3 februari in het MSK de officiƫle erkenning van OMG!VIP, of Van Eyck Infopunt.

Tijdens een crash course in Van Eyckologie leerden de ondernemers tips en tricks om gasten op een persoonlijke manier te benaderen. Ze werden ondergedompeld in de figuur van Jan Van Eyck en in de talrijke Van Eyckevenementen die je als toerist in 2020 kan bezoeken.

De Van Eyck infopunten, of OMG!VIP’s, een knipoog naar het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here!’, krijgen een herkenbaar icoon. Zo weten toeristen dat ze bij hen terecht kunnen voor vragen over het Van Eyckjaar, de evenementen die in 2020 op de agenda staan, of de hotspots die je als Van Eycktoerist moet zien.

Bij de 45 OMG!VIP’s kan je vanaf eind februari of begin maart de nieuwe fiets- en wandelkaart in het thema Van Eyck verkrijgen.