Skip to main content
21-08-2020
Nieuwe projectoproep Streekmotor23

De impact van de coronacrisis is groot, ook voor de initiatieven waar Streekmotor23 naar op zoek is. Sommige projecten met vrijwilligers staan on hold, andere herzien hun werking om beter te kunnen inspelen op het ‘nieuwe normaal’. De nood om mens en omgeving in de buurt sterker met elkaar te verbinden, is door de crisis aangescherpt.
Grijp je kans, zet je projectidee met focus op mens of omgeving op papier en Streekmotor23 helpt je op weg. Ook voor toeristische projecten zijn hier mogelijkheden.

Streekmotor23 ondersteunt als streekfonds projecten die inspelen op de noden en uitdagingen van mens en omgeving. Initiatieven uit 22 gemeenten in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek kunnen tot 17 november als project ingediend worden door burgers, verenigingen, vzw’s, scholen, jeugdverenigingen of vennootschappen.

Geselecteerde projecten houden een crowdfundingcampagne op het Streekmotor23-platform en krijgen hierin begeleiding van Streekmotor23. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld met maximum 5.000 euro. Wellicht is dat een duw in de rug die ook jouw project goed kan gebruiken. Teken nu in voor de projectoproep 2020 en neem een vliegende start!

Op woensdag 30 september (Ronse) en dinsdag 13 oktober (Vlierzele) van 19 tot 21 uur zijn er twee infoavonden over deze projectoproep. Gratis inschrijven voor de infoavonden kan via deze link.

Negentien verenigingen, buurtcomités en scholen kregen in de regio de afgelopen vier jaar op deze manier al de steun van Streekmotor23.

Mens en omgeving verbinden

Is ook jouw lokale project erop gericht om MENS en OMGEVING met elkaar te verbinden? Wil je ook een maatschappelijke nood aanpakken die mens en omgeving linkt ?
Waar wacht je dus nog op? Tot 17 november 2020 kan je intekenen op de projectoproep van 2020.

Welzijn van mensen & omgeving als middel

Het kan een project zijn dat het welzijn van MENSEN versterkt en waarbij de OMGEVING een middel is om de doelstelling te bereiken. Voorbeelden: zorgboerderijen, sociale moestuinen, fietsinitiatieven voor kwetsbare groepen of landbouweducatie/onthaal.

Inzet voor omgeving & samenwerking tussen mensen

Het kan ook een initiatief zijn waarbij mensen zich inzetten voor de OMGEVING en waar de samenwerking tussen MENSEN dit mogelijk maakt. Denk aan klimaat- of korte keteninitiatieven, de aanleg van speelbos of groene ontmoetingsplaatsen of het toegankelijk maken van stukjes natuur. Uiteraard komen zowel projecten in een landelijke als in een stedelijke omgeving in aanmerking. Toeristische projecten zijn hier ook zeker mogelijk.

Alle criteria kan je vinden in de projectoproep: https://www.streekmotor23.be/static/steun-steun-aanvragen

Overtuig de jury van jouw idee

Een jury zal de ingediende projecten beoordelen en selecteren. Vervolgens kunnen de geselecteerde projecten aan de slag om zelf de helft van de nodige middelen op te halen. Ze krijgen daarvoor het crowdfundingplatform op de website van Streekmotor23 ter beschikking.
Streekmotor23 zorgt voor begeleiding en verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro. Dat geld is afkomstig van bedrijven die met Streekmotor23 een partnership hebben afgesloten. Het streekfonds wordt beheerd de Koning Boudewijnstichting.

Nog vragen ?

Ben je geïnteresseerd maar heb je nog vragen?
Op hun website lees je meer over de werking van Streekmotor23, de projectoproep en de beoordeling van de ingediende projecten. Neem zeker een kijkje op www.streekmotor23.be.
Op woensdag 30 september (Ronse) en dinsdag 13 oktober (Vlierzele) van 19 tot 21 uur zijn er twee infoavonden over deze projectoproep. Gratis inschrijven voor de infoavonden kan via deze link.