Skip to main content
05-06-2020
Break-even tool

EROV (Economische Raad voor Oost-Vlaanderen) en Toerisme Oost-Vlaanderen ontwikkelden samen met UGent-professor Sophie Hoozée een handige tool voor horeca om minstens break-even te draaien. Hoewel de tool specifiek ontwikkeld werd voor tijdens de coronacrisis, is hij ook na die crisis nog altijd even bruikbaar.
Met de tool kan je berekenen hoeveel omzet je per maand nodig hebben om break-even te draaien in je horecazaak.
Je krijgt een inschatting van het aantal klanten dat je moeten halen, hoeveel kamers er geboekt moeten worden of hoeveel couverts per service je moeten draaien om tot dit getal te komen. Ook kan je berekenen wat er met dit break-evenpunt gebeurt indien je prijzen zou laten stijgen, kosten zou laten dalen of take-away zou doen.

Bekijk hier de uitleg van Sophie Hoozée over de tool

Vragen of opmerkingen over de tool? Stuur gerust een mailtje naar sector@oost-vlaanderen.be of geert.velghe@erov.be en we helpen je met veel plezier verder.