
Break-even tool
EROV (Economische Raad voor Oost-Vlaanderen) en Toerisme Oost-Vlaanderen ontwikkelden samen met professor Sophie Hoozée een handige tool voor horeca om minstens break-even te draaien in deze moeilijke tijden.
Met deze tool kan je berekenen hoeveel omzet je per maand nodig hebben om, gezien de aangepaste omstandigheden, break-even te draaien in je horecazaak.
Je krijgt een inschatting van het aantal klanten dat je moeten halen, hoeveel kamers er geboekt moeten worden of hoeveel couverts per service je moeten draaien om tot dit getal te komen. Ook kan je berekenen wat er met dit break-evenpunt gebeurt indien je prijzen zou laten stijgen, kosten zou laten dalen of take-away zou doen.
Gratis financiële coaching
Heb je na het invullen van deze tool nog specifieke vragen of wens je extra advies? Dan kan je gratis een half uur financiële coaching inplannen met onze experte Sophie Hoozée via deze link: https://coachinghoreca.youcanbook.me/
We vragen je om ter voorbereiding van deze online coachingsessie zeker de tool in te vullen en samen met je vragen minstens één dag op voorhand door te sturen naar Sophie.hoozee@ugent.be. Op die manier kan zij zich optimaal voorbereiden en jullie zo goed mogelijk helpen.
Bekijk hier de uitleg van Sophie Hoozée over de tool
Vragen of opmerkingen over de tool? Stuur gerust een mailtje naar lien.dewitte@erov.be en we helpen je met veel plezier verder.
Webinar ‘Wat is de beste aanpak bij de heropening van je horecazaak?’
Op woensdag 10 juni organiseert EROV een webinar over de heropening van je horecazaak. Ze geven je kort en bondig alle info en praktische tips over hoe je je opstart het best aanpakt. Ook de financiële kant komt aan bod.