Fietsen langs kastelen

05-09-2018

De Kastelenfietsroute van Toerisme Oost-Vlaanderen vzw krijgt een opfrissing! De oude fietslus dateert van 2009 en volgt voortaan de knooppunten van het fietsnetwerk: ‘Fietsen langs kastelen’. De nieuwe route verbindt opnieuw de unieke kastelen van Destelbergen en Heusden met dat van Laarne. Fietsers kunnen onderweg ook het Park van Beervelde en Kasteel Rozelaar in Lochristi bewonderen.

Toerisme Oost-Vlaanderen werkt voortdurend aan het up-to-date houden van haar toeristische producten. Ook de gemeente Destelbergen was vragende partij om de route in een nieuw jasje te steken. Toerisme Oost-Vlaanderen ent de route op het bestaande fietsnetwerk voor een vereenvoudiging van de bewegwijzering. Een gratis en handig fietsluskaartje met de knooppunten en praktische informatie voor onderweg, vervangt de oude kaart. Je vindt de kaart in de toeristische infopunten en lokale horecazaken. Download de route en ontdek meer toeristische informatie, gezellige cafés, lekker eten, een zacht bed… op www.tov.be/nl/fietsen-langs-kastelen. Op deze inspiratiepagina vind je een link naar de recente publicatie van dienst Erfgoed Oost-Vlaanderen: ‘De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden’. Dit boek vertelt uitgebreid de geschiedenis van de kastelen in Destelbergen en Heusden.

Op Open Monumentendag, zondag 9 september 2018, maakte de gemeente Destelbergen van de gelegenheid gebruik om haar kastelen extra in de verf te zetten. Die dag werd ook ‘Fietsen langs Kastelen’ ingereden. Ontdek er alles over op www.destelbergen.be/openmonumentendag.

Fietslus bestellen

Wil je zelf ook de nieuwe, gratis fietsluskaart ‘Fietsen langs kastelen’ aanbieden aan je klanten of bezoekers? Stuur dan een mailtje naar toerisme@oost-vlaanderen.be met het gewenste aantal.

Terugname oude brochures Kastelenroute

Belangrijke informatie voor de sector: de Kastelenroute is uit verkoop gehaald. Oude brochures van de Kastelenroute worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling (je krijgt een kredietnota).
De bewegwijzering van de Kastelenroute wordt verwijderd in oktober 2018.