Skip to main content
07-03-2019

2019 belooft het jaar van Urbanus te worden! De legendarische komiek van Tollembeek wordt 70 en het stripboek ‘de Vuilnisheld’ is verfilmd en komt binnenkort uit in de zalen. We konden uiteraard niet bij de pakken blijven zitten en herwerkten de oude ‘Urbanustocht’ tot een lus getiteld ‘Fietsen in het wiel van Urbanus’.

De route volgt de schalkse stripheld in Lokeren en omstreken. De stripreeks over Urbanus is van de hand van Willy Linthout, een geboren en getogen Lokeraar. Deze fietsroute doet vele mooie plaatsjes aan die ook Urbanus in het album “Lokerse paardenworsten” konden bekoren. Ook verschillende figuren uit de reeks passeren de revue. Schrik niet als je onderweg Amedee, Cesar of Eufrazie tegenkomt!

De nieuwe lus is al beschikbaar op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen (Routen.be). De vermelde horecazaken en Toerisme Lokeren krijgen ten laatste eind maart gedrukte exemplaren van de fietslus, samen met een display.

Terugname oude kaarten en brochures

Belangrijke informatie voor de sector: oude kaarten en brochures worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. Dit geldt dus ook voor de thematocht ‘De Ronde van Urbanus’. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling.