Skip to main content
11-02-2020

De Ros Beiaard fietsroute van Toerisme Oost-Vlaanderen krijgt een opfrissing! De oude fietslus dateert van 2009. De nieuwe route ‘Fietsen in het spoor van het Ros Beiaard’ volgt voortaan de knooppunten van het fietsnetwerk.
De nieuwe lus vertrekt vanuit Dendermonde waar de Schelde en de Dender elkaar ontmoeten en brengt je langs de twee rivieren die een cruciale rol spelen in het Ros Beiaardverhaal.

Toerisme Oost-Vlaanderen werkt voortdurend aan het up-to-date houden van haar toeristische producten. In 2020, als (voorzien) jaar van het Ros Beiaard, was het dan ook tijd om de route in een nieuw jasje te steken. Toerisme Oost-Vlaanderen ent de fietslus op het bestaande fietsnetwerk voor een vereenvoudiging van de bewegwijzering. Een gratis en handig fietsluskaartje met de knooppunten en praktische informatie voor onderweg, vervangt de oude kaart. Je vindt ze in de toeristische infopunten en lokale horecazaken.

De horecazaken vermeld op de fietskaart, krijgen een pakket fietskaarten opgestuurd. Andere geïnteresseerden kunnen de fietskaart bestellen via de webshop.

Bestel de fietsroute via de webshop

Op 29 mei 2022 rijdt het Ros Beiaard opnieuw uit in een totaalspektakel vol dans, muziek, acrobatie en special effects, met ca. 2000 figuranten, 200 paarden en een 20-tal praalwagens. Ontdek er alles over op https://www.rosbeiaard.be/.

Terugname oude kaarten en brochures

Belangrijke informatie voor de sector: oude kaarten en brochures worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling.