Skip to main content
11-03-2021

“Flanders Is A Festival”: zo heet de nieuwe projectoproep van EventFlanders. Hiermee wil men de veerkracht en het innovatief vermogen van de festivalsector behouden. De Vlaamse regering maakt 10 miljoen euro vrij om zomerevenementen die inzetten op innovatie te subsidiëren. Niet alleen festivals maar ook stoeten en processies vallen daaronder. Het einddoel is om op die manier zo’n 70 grote én kleine festivals te bekostigen.

Wanneer kom ik in aanmerking?

– De culturele of creatieve gebeurtenis moet een tijdelijk karakter hebben met internationaal potentieel;
– het moet grotendeels (voor minimum 60%) plaatsvinden in openlucht;
– het evenement moet plaatsvinden tussen 15 juni 2021 en 31 oktober 2021.
Virtuele festivals komen niet in aanmerking voor deze projectoproep.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Vanaf maandag 29 maart 2021 kunnen steunaanvragen ingediend worden. Dit kan uiterlijk tot maandag 19 april om 12 uur. Vanaf dan vind je de inschrijvingslink terug op deze pagina van Toerisme Vlaanderen.
Belangrijk: wanneer de steunaanvrager meerdere festivals houdt, dan mag voor elk festival maar één aanvraag ingediend worden.

Hoe worden de festivals beoordeeld?

Aanvankelijk zal men vooral kijken naar het innovatief, creatief en internationaal (coronaproof) karakter van het evenement. Als de steunaanvraag goedgekeurd wordt, krijg je voor aanvang van het festival een voorschot van 70%. Het overige bedrag van de toelage krijg je na afloop, en na controle.

Meer info

Voor meer info kan je terecht op de website van Toerisme Vlaanderen (klik hier).