Skip to main content

Extra actie ondersteunt binnenlands toerisme

22-06-2016

Toerisme in Vlaanderen kende een tegenvallend voorjaar. Voornamelijk de logiesuitbaters ondervonden het effect van niet alleen het weer en een vroege paasvakantie, maar ook van de aanslagen op 22 maart. Toerisme Oost-Vlaanderen en de andere provinciale toeristische organisaties trekken samen met Logeren in Vlaanderen alvast € 200.000 extra uit voor het stimuleren van ‘vakantie in eigen land’. Sinds begin juni en tot en met september loopt er een brede campagne met De Persgroep.

 • In juni zijn er online acties op hln.be en nina.be.
  Er verschijnen 20 artikels: 10 thematische artikels (2 per provincie), 10 met tips vanuit de provincies (2 per provincie). Logeertips worden gekoppeld aan het aanbod. Verspreid over de maand juni wordt naar deze artikels gelinkt vanuit diverse online tools, zoals nieuwsbrieven en artikelboxen.
  Check de eerste 2 links naar de Oost-Vlaamse artikels:

  • Artikel 1: Bier hier! De 5 leukste uitstappen voor bierliefhebbers in Oost-Vlaanderen
   – Bezoek eens een brouwerij
   – Welk bier past het best bij jou?
   – Voor sportivo’s: fietsen & biertjes proeven
   – Take it easy: eerst degusteren, dan wandelen
   – Weekendje weg
   > Lees het artikel
  • Artikel 2: Ontdek Oost-Vlaanderen langs het water
   – Ontdek Gent langs een andere (water)kant
   – Met de fiets langs de Leie
   – Meeting met het Meetjesland
   – Plan zelf je fietsroute
   > Lees het artikel

De thematische artikels die verschenen in de eerste helft van juli kan je hier bekijken.

 • In juli en augustus is er ‘Nina Zomert’ gedurende 10 weken.
  Iedere donderdag komt er een on-line aanbieding voor de lezers om in Vlaanderen op vakantie te gaan. Men kan een uitgewerkt pakket met overnachting en activiteit in Vlaanderen winnen. Deze wedstrijd wordt met bijbehorend artikel of blogpost gekaderd. Het verblijf in Oost-Vlaanderen kan gewonnen worden op 7/7 en op 11/8.
 • Begin september zal er een magazine gevoegd worden bij Het Laatste Nieuws (Nina), De Morgen magazine, Goed Gevoel en het Algemeen Dagblad in Zuid-Nederland. Het magazine zal 54 pagina’s tellen en in 550.000 exemplaren worden verspreid. Gelijktijdig met de verspreiding van het magazine, starten we online ook met een longread. Die zal op het magazine worden afgestemd.