Skip to main content
07-11-2022

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft in 2022 een routescan uitgevoerd in Scheldeland (gebied Dender- & Molenbeekvallei). Daaruit blijkt dat er veel belevingsvolle en rustige wandelmogelijkheden zijn in dat gebied.
In 2023 en 2024 komt er bijgevolg een uitbreiding van het wandelnetwerk in het Scheldeland. Vier van de huidige bewegwijzerde wandelroutes liggen in dit nieuwe wandelgebied. Om dubbele bewegwijzering te vermijden, zal Toerisme Oost-Vlaanderen deze wandelroutes vervangen door het wandelnetwerk.

De vier wandelroutes die vervangen worden door de nieuwe wandelnetwerken:
  • Vliegeneterswandelroute (Lebbeke) (bewegwijzering wordt weggenomen in mei 2023)
  • Cotthemwandelroute (Sint-Lievens-Houtem) (bewegwijzering wordt weggenomen einde 2023)
  • Welle- en Kapellemeersenwandelroute (Denderleeuw) (bewegwijzering wordt weggenomen einde 2023)
  • Den Dotterwandelroute (Erpe-Mere) (bewegwijzering wordt weggenomen einde 2023)
Einde verkoop brochures

Toerisme Oost-Vlaanderen zal de brochure van de Vliegeneterswandelroute uit verkoop halen op 1 december ‘22. Heb je zelf nog een voorraadje brochures? Geen probleem, je mag de brochures nog verkopen tot en met februari ’23.
Toerisme Oost-Vlaanderen zal de brochures van de Cotthemwandelroute, de Welle- en Kapellemeersenwandelroute en de Den Dotterwandelroute niet meer verkopen aan de toeristische actoren vanaf 1 januari ’23. Deze actoren (toeristische diensten, logies…) mogen wel nog verder verkopen aan bezoekers en toeristen tot en met mei ’23.

Terugname oude brochures

Belangrijke informatie voor de sector: oude brochures van deze wandelroutes worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling (je krijgt een kredietnota).