Skip to main content
06-09-2022

Het Oost-Vlaamse fietsnetwerk bestaat ondertussen al zeer lang (installatie in periode 2006-2008). Toch zijn er in Oost-Vlaanderen nog verschillende apart bewegwijzerde fietsroutes. In twee fases zullen deze fietsroutes verdwijnen.

Bewegwijzerde fietsroutes zullen verdwijnen

Het fietsnetwerk is een volwaardig alternatief voor de bewegwijzerde fietsroutes. Het netwerk is een alternatief dat al zeer goed bekend is bij de toerist. Het is ondertussen veel populairder dan de fietsroutes.
Het heeft geen zin om een dubbele bewegwijzering (aparte bordjes + netwerkbordjes) te blijven voorzien en onderhouden. Bovendien zijn er verschillende fietsroutes waarvan de brochures zijn uitgeput of bijna uitgeput.

Eerste fase: Milieu-fietsroute en Scheldevalleiroutes (begin 2023)

In de eerste fase worden de Milieu-fietsroute, de Scheldevalleiroute 1, de Scheldevalleiroute 2 en de Scheldevalleiroute 3 aangepakt.
De verkoop van de brochures is stopgezet op 1 september. Verkoop van deze brochures aan de toerist is niet meer toegestaan.
De bewegwijzering van deze 4 routes wordt in januari ’23 weggenomen. Het kan dat de routes worden omgevormd tot routes op het netwerk (enkel digitaal beschikbaar).
Voor de Milieuroute bekijken we de alternatieven op het netwerk in Nazareth. Voor de Scheldevalleiroutes zullen er twee routes op het netwerk als alternatief worden ontwikkeld. Met de Icoonroute Schelderoute is er al een extra alternatief. Lees hier meer over deze alternatieven op het netwerk.

Tweede fase: de andere 12 fietsroutes (begin 2024)

De andere fietsroutes worden in januari – februari ’24 gesaneerd (de bordjes worden dan weggehaald). Dat zijn dan de Rodelandroute 1, Rodelandroute 2, Gulden Ei route, Molenbeekroute, Schiptrekkersroute, Hermesroute, Kouterroute, Paterroute, Teirlinckroute, Watermolenroute, Canteclaerroute en Nobelroute. Daarover krijg je meer info in de sectornieuwsbrief van november.

Terugname oude brochures

Belangrijke informatie voor de sector: oude brochures van deze fietsroutes worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling (je krijgt een kredietnota).