Skip to main content
07-11-2022

In de sectornieuwsbrief van 7 september hebben we het al vermeld: 12 bewegwijzerde fietsroutes verdwijnen begin 2024, de Rodelandroute 1, Rodelandroute 2, Gulden Ei route, Molenbeekroute, Schiptrekkersroute, Hermesroute, Kouterroute, Paterroute, Teirlinckroute, Watermolenroute, Canteclaerroute en Nobelroute. De bewegwijzering van deze twaalf routes wordt in januari-februari ’24 weggenomen. De meeste routes worden omgevormd tot routes op het netwerk (enkel digitaal beschikbaar).

Nieuwe routes op het netwerk

De meeste fietsroutes krijgen een grondige update. De routes zullen voortaan de fietsknooppunten volgen. Daardoor verhoogt ook de kwaliteit en de beleving onderweg. De nieuwe fietsroutes zullen vanaf de zomer 2023 digitaal beschikbaar zijn.
Sommige routes overlappen met andere routes of zijn kwalitatief minder sterk. Toerisme Oost-Vlaanderen onderzoekt momenteel of ze deze routes kan vervangen door mooie alternatieven op het netwerk.

Einde verkoop brochures vanaf juni ‘23

Toerisme Oost-Vlaanderen zal deze brochures niet meer verkopen aan de toeristische actoren vanaf 1 februari ’23. Deze actoren (toeristische diensten, logies…) mogen wel nog verder verkopen aan bezoekers en toeristen tot en met juni ’23. De bewegwijzering wordt verwijderd in januari-februari ’24.

Einde bewegwijzerde fietsroutes

Met de 12 fietsroutes verdwijnen de laatste apart bewegwijzerde fietsroutes van Toerisme Oost-Vlaanderen. Vanaf begin 2024 volgen alle fietsroutes de knooppunten van het populaire fietsnetwerk. Alle fietsroutes kan je vinden op onze website routen.be.

Terugname oude brochures

Belangrijke informatie voor de sector: oude brochures van deze fietsroutes worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling (je krijgt een kredietnota).