Skip to main content

Doe mee aan actie ‘Glutenvrij Meetjesland 2018-2019’

16-04-2018

Een groep van hotels, B&B’s en restaurants in het Meetjesland wil dezelfde service aanbieden aan personen met coeliakie of glutenintolerantie als aan de reguliere klanten: heerlijk en onbezorgd genieten van een vakantie of een maaltijd in een rustgevend landelijk kader, zonder zich zorgen te hoeven maken ¬†of de allergie goed gekend is, het gevaar op contaminatie en over het aanbod aan glutenvrije alternatieven.

Concreet wil dit zeggen dat de uitbater goed op de hoogte is van wat de allergie inhoudt, wat wel en niet kan, en oplet voor contaminatie in de keuken en bij de bediening. Dit is de algemene wetgeving. Met dit project gaan we een stap verder: we bieden de klant een gevarieerd en gelijkwaardig glutenvrij alternatief (ontbijt en/of voorgerechten, hoofdschotels, desserten en drank). Is dit ook jouw visie of kun je deze onderschrijven? Dan is dit een actie voor jouw uitbating.

Dit traject wordt al sinds 2012 door Toerisme Meetjesland aangeboden. Toerisme Meetjesland biedt promotie, vorming, het netwerk en opleiding aan. Van de deelnemers verwachten we dat we de kwaliteit van deze actie (100% glutenvrij voor wie daar naar vraagt) kunnen garanderen.

Meer info? Mailtje naar regiocoordinatie@toerismemeetjesland.be