Skip to main content
03-03-2022

Voor ondernemingen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis heeft de Vlaamse Regering met de overbruggingslening een aangepast financieringssysteem opgezet.
Een aanvraag voor deze lening indienen kan nog tot woensdag 15 juni 2022, 12u.

Overbruggingslening Agentschap Innoveren en Ondernemen

Via deze lening kunnen bedrijven investeringen doen om de luchtkwaliteit te meten en te beheersen, aan de hand van CO2-meters en ventilatie bijvoorbeeld, om de onverkochte voorraden te vernieuwen en om doorlopende vaste kosten zoals de huur van handelszaken te dekken. Ook de aankoop van duurzame goederen valt hieronder.

Het minimumbedrag dat geleend kan worden bedraagt € 10.000, maar het maximumbedrag dat ontleend kan worden hangt af van de grootte van de onderneming en de sector waarin het bedrijf actief is. Klik hier voor meer informatie omtrent de bedragen. Je betaalt 1% interest op de lening.

Overbrugginslening aanvragen

Je moet de aanvraag online indienen, uiterlijk op 15 juni 2022. Klik hier om je aanvraag in te dienen en klik vervolgens op de roze knop ‘aanvragen’ in de rechterbovenhoek van de pagina.
Indien de middelen al vóór 15 juni 2022 uitgeput zijn, is er geen mogelijkheid meer om een aanvraag in te dienen.

Meer info over de overbruggingslening?

Op de website van VLAIO vind je meer informatie over de overbruggingslening. (Klik voor meer info).

Meer info over de diverse steunmaatregelen

Klik hier voor een overzicht van alle steunmaatregelen (o.a. het Vlaams beschermingsmechanisme, het crisis-overbruggingsrecht en het dubbel overbruggingsrecht).
Meer informatie op de website van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.