Skip to main content

DeWaterbus tussen Fort Liefkenshoek en Lillo

02-07-2019

DeWaterbus krijgt vanaf 1 juli twee extra haltes: Lillo en Liefkenshoek. Meevaren op een zonovergoten open bovendek is met de twee nieuwe schepen (Twin City Liner 1 en 2) een leuk extraatje als zomerse gezinsuitstap, om nadien te verdwalen in het pittoreske Lille en/of het groene Liefkenshoek.
Bovendien zal de uitbreiding van het noordelijke Scheldetraject een verschil maken in het dagelijkse woon-werktraject van heel wat havenmedewerkers in de Waaslandhaven.

7 dagen per week vaart ieder half uur een waterbus tegen 40 km/u over de Schelde. Ook tijdens het weekend ben je zo op een uurtje vanop het Steenplein in Lillo en vice versa. Hier vind je de dienstregeling:

Het standaardtarief voor een enkele rit blijft €3 per zone, een retour ticket kost €5. Voor een enkele havenoverzet van oever naar oever betaal je €1 voor een retourticket (Liefkenshoek-Lillo). Dit is geen aparte overzetdienst, maar maakt deel uit van de uitgebreide noordelijke route. De fiets mag zoals gewoonlijk gratis mee.

In april werd nog de 500.000ste passagier in de bloemetjes gezet. Die maand namen 39.000 passagiers DeWaterbus op de Schelde. Port of Antwerp verwacht nog een flinke stijging van het aantal reizigers door de uitbreiding van de route en de komende zomermaanden.