Skip to main content
04-06-2021

De Roger Raveel wandelroute van Toerisme Oost-Vlaanderen krijgt een opfrissing! De oude wandellus dateert van 2017 en volgt een apart bewegwijzerde route. Naar aanleiding van 100 jaar Raveel! krijgt de route een opfrissing en wordt deze uitgebracht in een gratis wandellusje.

Toerisme Oost-Vlaanderen werkt voortdurend aan het up-to-date houden van haar toeristische producten. In 2021 zou Roger Raveel (1921-2013) 100 jaar geworden zijn, en dat vieren het Roger Raveel Museum, BOZAR en zijn thuisregio de Leiestreek met tentoonstellingen en andere evenementen. Een uitgelezen moment om de route in een nieuw jasje te steken. Een gratis en handig wandelluskaartje met praktische informatie voor onderweg, vervangt de oude kaart. Je vindt ze in de toeristische infopunten. Download de route en ontdek meer informatie op www.routen.be/roger-raveel-wandelroute.

100 jaar geleden werd Roger Raveel geboren, en dus zet Zulte het hele jaar in het teken van de kunstenaar. Elke maand wordt iets uitgewerkt met een link naar kunst en Roger Raveel. Naast schilderkunst komen ook andere kunstvormen aan bod zoals poëzie, muziek, kunst in het straatbeeld, enz. Bovendien is er een aanbod voor elke doelgroep: kinderen, volwassenen, gezinnen, echte kenners, … (Op deze pagina vind je hierover meer informatie).  

Praktisch

Het wandelluskaartje is beschikbaar vanaf eind juni. We sturen de kaartjes op naar de toeristische dienst van Zulte, de infobalie van het Roger Raveel Museum, het Atelier Roger Raveel, en in Machelen-a/d-Leie naar de nabij gelegen infopunten café Tonneke en restaurant De Afspanning. Café Tonneke en restaurant De Afspanning zijn erkende infopunten van Toerisme Leiestreek.
Wil jij het kaartje ook beschikbaar stellen aan je bezoekers? Download hier een afdrukbare versie van de route. Of je kan je gasten ook op pad sturen met het GPS-bestand van de route.