Skip to main content
08-04-2020

In deze ongekende en onzekere tijden is het niet evident om toeristisch actief te zijn. Om deze moeilijke periode door te komen kan de toeristische sector terugvallen op de steunmaatregelen van Vlaanderen en België. Daarover blijven we jullie, zoals de vorige weken, informeren via onze sectorwebsite en sectornieuwsbrieven.
Als provinciale dienst toerisme heeft Toerisme Oost-Vlaanderen een belangrijke taak en expertise in binnenlandse promotie. Ook nu in deze #blijfinuwkot weken én daarna willen we de Oost-Vlaamse toeristische sector ondersteunen met aangepaste communicatie en marketingacties.

Toerisme Oost-Vlaanderen in tijden van corona: heropstart promotie

Toerisme Oost-Vlaanderen start begin april de promotie terug op, na een pauze de laatste weken van maart. Zonder tromgeroffel of trompetten, maar wel met oog voor de realiteit én met een blik naar de toekomst. We willen via sociale mediakanalen niet alleen doen dromen over wat binnenkort opnieuw mogelijk zal zijn in Oost-Vlaanderen, we willen ook graag tonen hoe de toeristische sector ook al vandaag ondernemend en creatief inspeelt op de situatie.

Creatief in tijden van corona: inspirerende voorbeelden

Tentoonstellingen virtueel aanbieden, een virtuele tour door een stad, of een hotel ombouwen tot opvangcentrum. Heel wat toeristische ondernemers gaan creatief aan de slag in deze coronatijden.
We hebben al enkele inspirerende voorbeelden opgelijst. Klik hier voor het overzicht. Toerisme Oost-Vlaanderen zal deze initiatieven zo veel mogelijk promoten in haar online kanalen.

Creatief in tijden van corona: zelf aan de slag?

Ben je zelf ook creatief aan de slag gegaan? Zet jij je aanbod origineel (en volgens de regels) in de kijker?
Hoe pak jij het aan? Heb je tips voor jouw collega’s in de toeristische sector?
Laat het ons weten! Vul dit formulier in. Dan bekijken wij hoe we dit kunnen meenemen in onze promotie.

Toerisme Oost-Vlaanderen in tijden van corona: toekomstperspectief

En ondertussen bereiden we ons voor op de betere tijden, die nog zullen volgen.
Onze acties worden bijgestuurd en voorbereid. Zodra het opnieuw mogelijk is, willen we het toerisme in Oost-Vlaanderen versterkt ondersteunen. Achter de schermen werken we hard aan een nieuwe website Routen over het fiets- en wandelaanbod, een nieuwe website voor het MICE-aanbod, vier nieuwe regiowebsites, het nieuwe magazine Routen en een grootschalige marketingcampagne ter promotie van dit alles. De planning hiervoor wordt aangepast. Met een juiste timing zorgen we ervoor dat bezoekers snel opnieuw de weg vinden naar Oost-Vlaanderen voor een wandeltocht, een fietstocht, een daguitstap of een meerdaags verblijf.

Daarnaast zullen we ook onze krachten bundelen met andere partners zoals Logeren in Vlaanderen, de andere Vlaamse provinciale diensten toerisme en Toerisme Vlaanderen om het herstel voor de toeristische sector te bevorderen.

Heb je vragen of suggesties? Mail naar sector@oost-vlaanderen.be.