In tijden van crisis blijft niemand gespaard. Maar deze steden, gemeenten en de gidsenverenigingen die er actief zijn, zagen ook kansen om aan een nieuw, positief verhaal te werken. Een virtueel bezoek aan de stad of bezoek Expo Ros Beiaard vanuit uw kot.

Ronse

Momenteel kuieren er geen toeristen door de straten van Ronse. Dan zorg je ervoor dat ze je stad virtueel kunnen bezoeken op www.virtueelronse.be.

Dendermonde

Wat doe je als stad als je belangrijkste evenement uitgesteld wordt met een jaar? Dan zorg je ervoor dat het Ros Beiaard toch (virtueel) levend blijft.

Aalst

De onthaalmedewerkers van het Stedelijk Museum ’t Gasthuys en het toeristisch infokantoor van Visit Aalst krijgen een nieuwe functie. Zij gaan namelijk aan de slag in het contactcentrum van Aalst Helpt, waar zij dagelijks ouderen en eenzamen opbellen om te vragen hoe het met hen gaat.

Sint-Niklaas

De zomerse temperaturen zorgden afgelopen dagen voor drukte binnen de parken en natuurgebieden. Om aan de social distancing maatregelen in deze tijden van corona te kunnen blijven voldoen, biedt stad Sint-Niklaas gratis brochures aan met fijne wandelwegen en fietspaden. De geknipte manier om coronaproof te blijven bewegen in het zonnetje.

Vizit Gent

Wandel vanuit je luie zetel met de publicatie ‘Gentse Toeren’. Verrassende wandelingen die de stad op een andere manier laten ontdekken. Originele thema’s: een literaire wandeling, wandelingen voor kinderen,… Met tientallen smeuïge verhalen, boeiende anekdotes,…
Bestel het boek bij Vizit Gent.