In tijden van crisis blijft niemand gespaard. Maar deze ondernemers zagen ook kansen om aan een nieuw, positief verhaal te werken. Vaak creatief, maar ook solidair. Alternatieven voor teambuilding, virtuele expo en ploggen in je buurt: het is allemaal mogelijk.

Fast Forward Events

Geen Eneco Clean Beach Cup, maar Fast Forward Events bleek niet bij de pakken zitten. Nu we vaker gaan wandelen, lopen of fietsen om in beweging te blijven, is dit het ideale moment om aan het ‘ploggen’ te gaan: afval opruimen in je buurt terwijl je in beweging bent.

Ecco La Luna

Ecco La Luna lanceert REMOTE TEAMBUILDING.
Breng je werknemers vanop afstand samen met hun interactieve gedeelde spelervaring zonder dat ze daarvoor het comfort en de veiligheid van hun huis hoeven achter te laten!

Alix Table & Jardin d’Amis

Naast take away kan je ook picknickmanden voor het weekend bestellen (ter vervanging van hun picknickbrunches in hun tuin)

Zebrastraat

Bezoek de virtuele tentoonstelling Safari in de Zebrastraat. Ga mee op expeditie doorheen het oeuvre van kunstenaar Guy Slabbinck.

Sir Catering

Geen catering aan evenementen? Dan start Sir Catering met een eigen take away, ook voor de kinderen!
Met aandacht voor streekproducten, bio en korte keten.

Catering- en eventbedrijf start productie handdesinfectie displays

Cateringbedrijf The Street Food Company en eventlocatie The Lab in Gent steken tijdens de COVID 19 crisis de koppen bij elkaar en ontwikkelen een metalen display voor desinfecterende handgels en besluiten deze aan te bieden via Virusstop.be.

Bureau/Cuisine aan huis geleverd

Bureau/Cuisine bleef bij aanvang van de coronacrisis niet bij de pakken zitten, integendeel. Er werd een online webshop op poten gezet, waar klanten terecht kunnen voor heerlijke aan huis geleverde maaltijden, zoals de aperitiefbox. Neem zeker een kijkje op de menukaart. Voor bedrijven voorzien ze o.a. een ‘reconnect meeting pakket’ en het ‘je bent broodnodig pakket’, kant en klaar voor het postcoronatijdperk.

Webcam met een alpaca

Eco Snooze maakt het mogelijk om een online meeting te beleven in real time met een alpaca! Dit wordt mogelijk gemaakt aan de hand van het online videochat programma Zoom.

Mastervoice biedt online diensten aan

Mastervoice, de premium taaldienstverlener van simultaantolken en taaltechnologieën, biedt in tijden van social distancing zijn diensten online aan. Dit houdt onder andere in dat Mastervoice de klanten de mogelijkheden biedt om aan online taal- en communicatietrainingen deel te nemen, on-site en online simultaanvertalingen te laten doorvoeren en meer.

Meetinglocatie De Plek in Aalst

De Plek in Aalst is een locatie voor vergaderingen, kookworkshops en culinaire teambuildings. Zij zitten niet stil tijdens de coronacrisis. Laat je inspireren door creatieve recepten, gaande van de klassieke kinderfavorieten tot een heerlijke cocktail voor bij je thuis.