In tijden van crisis blijft niemand gespaard. Maar deze ondernemers zagen ook kansen om aan een nieuw, positief verhaal te werken. Vaak creatief, maar ook solidair. Zorgpersoneel mag logeren in bungalows, opvang voor daklozen en trainen van ezels.

Zorgpersoneel in bungalows

Het Geraardsbergs zorgpersoneel mag logeren in bungalows van provincie Oost-Vlaanderen (De Gavers).

Opvang voor daklozen

Kaba Hostel voorziet opvang voor daklozen in Gent.

Trainen van ezels

Bosbaar traint momenteel hun ezels voor de ezelwandelingen die ze later willen organiseren.

Speel mee met Genietenop2Wielen en win een overnachting

Onze dromen en plannen mogen niet in quarantaine gezet worden, speel daarom mee met de maandelijkse quiz, uitgaande van fietsblog ‘Genietenop2Wielen’ en maak kans op een overnachting in Hotel Amaryllis te Maldegem (Oost-Vlaanderen). De winnaar wordt op 1 mei bekendgemaakt en ontvangt een hotelbon die geldig is tot 1 maart 2021.

Afhaalontbijt B&B La Corderie

B&B La Corderie te Hamme lanceerde afhaalontbijten samengesteld uit huisgemaakte en streekproducten. Smullen dus van kraakverse broodjes en homemade mango-passievrucht confituur!

B&B De Koolputten lanceert de Mama-box

In teken van Moederdag op zondag 10 mei, lanceert B&B De Koolputten de Mama-Box! Een super-deluxe Moederdag-ontbijt, bestaande uit kraakverse ontbijtkoeken en pistolets, een overheerlijk en uitgebreid gamma aan beleg, fruitsap, een tomaat-mozzarella-rucola slaatje en meer.

B&B La Clé du Sud biedt pralines aan

Als gevolg van de coronacrisis, wordt het exclusieve aanbod aan pralines van B&B La Clé du Sud aangeboden aan het publiek. Voorheen werden deze enkel aangeboden aan de logerende gasten, maar momenteel zijn de pralines online verkrijgbaar via de website. De pralines worden geleverd of kunnen afgehaald worden. Naast het aanbod aan pralines, zijn er ook chocoladegeschenken en lokale streekproducten zoals wijn en confituur beschikbaar.

Gents familiehotel steekt hart onder de riem

“You are all kinds of amazing.” Met die boodschap steekt familiehotel Astoria in de Achilles Musschestraat alle Gentenaars een hart onder de riem. De eigenaars maakten een spandoek waarmee ze willen aantonen dat we enkel samen de coronacrisis kunnen bestrijden.

Hotel Shamon schenkt maaltijden

Hotel Shamon hielp mee met het maken van 200 maaltijden voor de helden van AZ Alma Eeklo.
Een project van ondernemend Eeklo opgestart door Sten van der Blij van restaurant La Maryse.