01-02-2021

Update 8 februari 2021

Het coronavirus blijft hoogstwaarschijnlijk nog een tijdje onder ons. Daarom nemen we allemaal de nodige maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook voor de toeristische sector (logies, reca, toeristische ondernemers en infokantoren) gelden maatregelen.
Sinds oktober en november 2020 zijn er extra maatregelen.
Vakantieparken, bungalowparken en campings zijn voor het publiek gesloten sinds dinsdag 3 november 2020.
Evenementen zijn niet meer toegelaten.
Alle cultuurhuizen zijn gesloten, behalve bibliotheken en musea.
Alle indooractiviteiten zijn stopgezet. Bioscopen, monumenten, bezoekerscentra zijn gesloten.
Alle samenscholingen met meer dan 4 personen ouder dan 12 jaar zijn verboden. Daardoor zijn gidsenactiviteiten voor personen ouder dan 12 jaar, georganiseerde tours, rondvaarten,… niet meer mogelijk.

De maatregelen gelden al zeker tot en met 1 april 2021 (tenzij er eerder versoepelingen zijn).

Extra maatregelen sinds oktober en november 2020

Een overzicht met vragen en antwoorden vind je op de website van Toerisme Vlaanderen.

Protocollen toeristische ondernemingen

Toerisme Vlaanderen coördineert het opstellen van protocollen voor de toeristische sector. De protocollen bevatten de praktische maatregelen om toerisme op een veilige manier terug op gang te trekken.
Je vindt er o.a. informatie over coronaproof openhouden van campings, jeugdherbergen, vakantieparken, recreatiedomeinen, dagpassagiersvaart, stadsrondvaartboten en attracties.

Meer weten over de uitgevaardigde gezondheidsmaatregelen en protocollen, en de toepassing ervan op jouw toeristische onderneming? Je kan de veiligheidsprotocollen voor de toeristische sectoren nalezen op de website van Toerisme Vlaanderen.