Skip to main content

Brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte’

08-07-2019

Baat jij een toeristisch logies uit? Dan bepaalt de vorm waaronder je dat doet, welke fiscale behandeling op jouw logies van toepassing is. Zo gelden er andere regels voor vennootschappen dan voor natuurlijke personen. Af en toe heerst hierover onduidelijkheid. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat je pas belastbaar bent wanneer je huurgeld ontvangt. Maar dat klopt niet…
Geregeld krijgen onze logiesadviseurs, net als andere toeristische organisaties, dan ook vragen over hoe je als kleinschalige of occasionele uitbater jouw inkomsten uit de verhuur van een kamer, een weide, een vakantiewoning,… moet aangeven bij de fiscus.

Vanuit onze taak om de toeristische sector te ondersteunen, vinden we het ook nuttig om hierover betrouwbare informatie op maat aan te bieden:
Toerisme Vlaanderen ontwikkelde een brochure die een degelijke leidraad vormt en die van toepassing is op natuurlijke personen die een toeristisch logies uitbaten. Ze is dus bestemd voor wie zelf de ‘genotshouder’ is van een onroerend goed dat als toeristisch logies uitgebaat wordt. Je leest hier hoe de inkomstenbelasting op jouw situatie van toepassing is.

Maar met alle vragen kan je best terecht bij de FOD Financiën of bij een belastingconsulent of boekhouder.
We hopen wel dat je belastingaangifte, dankzij de fiscale inzichten uit deze brochure, een stuk makkelijker wordt, zodat er meer tijd en motivatie overblijft om je gasten een schitterend verblijf te bezorgen.