Skip to main content
17-12-2020

EROV, de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen, organiseert verschillende opleidingen voor ondernemers, o.a. over financieel inzicht en het uitbouwen van partnerschappen. Ook voor toeristische ondernemers zijn deze opleidingen zeker interessant.

In een module met vijf sessiesligt de focus op twee soorten ‘middelen’ die noodzakelijk zijn voor een duurzame bedrijfsvoering: centjes en samenwerkingen!

Ten eerste zal je leren om een betere inschatting te maken van de financiële gezondheid van je organisatie. Prof. dr. Sophie Hoozée neemt je mee in de wereld van kostprijscalculatie. In een eerste sessie leer je hoe je je jaarrekening beter kan begrijpen. In een tweede leer je de toekomst van je organisatie beter inschatten en je kosten te berekenen.

Vervolgens zal Prof. dr. Virginie Mataigne jullie helpen bij het maken van een investeringsstrategie. Welke informatie heb je nodig in de voorbereiding van investeringsbeslissingen en wat zijn de financiële implicaties van die beslissingen? Je leert over de verschillende methodieken die vandaag de dag gebruikt worden, analyse van kasstromen en de bijhorende misvattingen.

Matthias Browaeys van WinWinner op zijn beurt zal de deelnemers verrijken met alle mogelijke financieringsvormen die er vandaag zijn voor de ondernemer met groeiambities.

We sluiten af met topper Dado van Peteghem, co-CEO van Duval Union Consulting en co-founder van Social Seeder en Speakersbase. Hij is van mening dat bedrijven moeten samenwerken, hun krachten moeten bundelen, als ze willen overleven en de toekomst actief vorm willen geven. Dado zal jullie leren hoe je partners kiest met wie de kruisbestuiving écht een meerwaarde kan betekenen.

Praktisch

De sessies vinden plaats in januari 2021, meerbepaald op 07/01, 11/01, 14/01, 19/01, 21/01 en 28/01. Klik hier voor alle data en uren (scroll naar beneden tot aan het programma). De kostprijs voor het geheel (de 5 sessies) bedraagt € 150.

Nog meer bOOST-opleidingen

EROV organiseert nog meer bOOST-opleidingen, o.a. over personeelsbeleid, digitalisering en toekomstgericht ondernemen.

Klik hier voor het volledige opleidingsaanbod van bOOST.