Skip to main content
15-04-2022

Via een korte online bevraging bij de partnerlogies in de Oost-Vlaamse regio’s peilde Toerisme Oost-Vlaanderen eind maart naar de bezetting tijdens de voorbije krokusvakantie en naar de vooruitzichten voor de paasvakantie. De bevraging werpt vooral licht op de B&B’s en de vakantiewoningen.

Aan de vooravond van de paasvakantie verwachten 6 op 10 van de aan de bevraging deelnemende uitbaters een eerder tot zeer goede bezetting in hun logies. 3 op 10 ziet de bezetting niet zo rooskleurig in. In de vakantiewoningen zijn de vooruitzichten het meest gunstig.

De antwoorden op de vraag naar verklaringen voor de bezetting dit voorjaar schetsen een veelzijdige context. Als positieve elementen haalt men het einde van de coronamaatregelen aan, de hernieuwde zin om erop uit te trekken, het hernemen van het zakentoerisme en seminaries…
De onzekere tijden met hoge (energie)prijzen en de oorlog in Oekraïne vormen daarentegen een domper op het herstel. Ook lonkt het buitenland opnieuw sterker naar de vakantiegangers en brengt corona nog annulaties met zich mee.  De buitenlandse markt is nog niet hersteld. Het zakentoerisme blijft nog achter en de organisatie van evenementen en beurzen zit nog niet op het niveau van vóór corona.