Skip to main content
04-10-2022

Investeren in duurzaamheid kan je al op korte termijn heel wat aan energiekosten besparen. Zo wordt 74% van onze energie verbruikt voor de verwarming van onze ruimtes. Maar met welke maatregelen bespaar je nu energie zonder al te veel kosten? Wij zetten de 3 belangrijkste quick wins voor jou op een rijtje.

Quick wins

Laat je energiefactuur dalen door energiebesparende maatregelen toe te passen die niet veel kosten. Aan de hand van quick wins voer je kleine aanpassingen door die geen grote inspanningen vragen, waar de klant niets van merkt en waarvan de investeringskost snel rendeert. Zo heb je op maximaal twee jaar tijd de kost terug en maak je winst ten opzichte van je voorgaande situatie.

Isoleer warmte- en koelleidingen

Isoleer warmte- en koelleidingen om energieverliezen te beperken. Plaats buisisolatie over de leidingen tussen je verwarmingsbron en je chauffages/kranen. Buizen met een grotere diameter hebben een groter verliesoppervlak en zijn dus des te gevoeliger aan deze ingreep. Bovendien geniet deze maatregel van een verhoogde investeringsaftrek.

Plaats radiatorfolie

Radiatorfolie of een warmteschild tussen de radiator en de buitenmuur voorkomt verlies van stralingswarmte doorheen de muur. De warmtereflecterende folie weerkaatst warmtestralen en vermindert warmteverliezen.

Regel de verwarming met tado° of vergelijkbare systemen

Met tado° verwarm en koel je alleen wanneer je het nodig hebt. Met de tado° app kan je je verwarming en airco vanaf elke plaats regelen. Zo heeft je huis altijd de juiste temperatuur. tado° reageert op het weer. Als in de herfst plotseling de zon schijnt, wordt de verwarming daarop aangepast. Als de buitentemperatuur op een warme zomerdag daalt, kan de airco uit. Zo verminder je je energieverbruik tot 31%. Stel gelijk de temperatuur eens een graadje lager in, dat kan tot 7% besparen op je gasverbruik.

Heb je deze quick wins toegepast en heb je al heel wat inspanningen geleverd op gebied van duurzaamheid? Check dan of je in aanmerking komt voor een Green Key-label. Green Key is een internationaal kwaliteitslabel dat wordt uitgereikt aan organisaties die inzetten op duurzaam reizen, vergaderen en ontspannen. Heel wat vakantiegangers en bezoekers vertrouwen op Green Key, omdat zo in alle comfort te genieten zonder in te boeten op duurzaamheid.