Skip to main content
03-05-2019

In mei 2019 wijzigen er verschillende fiets- en wandelroutes in Waasland en Scheldeland. We zetten graag alles even op een rijtje.

Fietsroutes Scheldeland

De nieuw samengestelde lussen in Overstromen vervangen enkele apart bewegwijzerde routes in hetzelfde gebied. Zo wordt de Turfputtenroute vervangen door een nieuwe, nog mooiere hoofdroute door het gebied Kalkense Meersen-Donkmeer waarin nieuwe bezienswaardigheden zoals de Sigmagebieden zijn opgenomen. Ook de Reuzenroute wordt voor een groot stuk overgenomen in de gids. Het andere deel en de thematiek van de Reuzen is opgenomen in de gids Denderstreken.
De nieuwe lussen worden gratis online aangeboden.
De bewegwijzering van beide fietsroutes wordt verwijderd in de maanden juni en juli ’19.

Fietsroutes Waasland

In de nieuwe fietsgids Overstromen vind je geoptimaliseerde trajecten van de Grimbeertroute en van de Tibeertroute. De nieuwe lussen vervangen dus beide routes. De lussen worden gratis online aangeboden.
De bewegwijzering van beide fietsroutes wordt verwijderd in de maanden juni en juli ’19.

Wandelroutes Waasland

In september 2020 komen er twee nieuwe wandelnetwerken in het Waasland (Moervaartvallei en Grenspark Groot-Saeftinghe). Negen van de huidige bewegwijzerde wandelroutes liggen in dit nieuwe wandelgebied. Om dubbele bewegwijzering te vermijden, zal Toerisme Oost-Vlaanderen deze wandelroutes vervangen door het wandelnetwerk. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft de brochures van de routes recent uit verkoop gehaald. Heb je zelf nog een voorraadje brochures? Geen probleem, je mag de brochures nog verkopen tot en met december ’19.
De bewegwijzering van de wandelroutes wordt weggenomen midden 2020.
Dit zijn de negen wandelroutes die vervangen worden door de nieuwe wandelnetwerken:

  • Siesmeers-Zuidlede groene lus
  • Siesmeers-Zuidlede rode lus
  • Pereboomsgat
  • Liniewegel
  • Groene Putten
  • Stropersbos groene lus
  • Stropersbos rode lus
  • Tweelanden
  • Fondatie van Boudelo

De Zuidlede-StapAf+ wandelroute bleef nog een tijdje als online route bestaan (update december 2020: door werken in provinciaal domein Puyenbroeck is deze route niet meer mogelijk).

Terugname oude kaarten en brochures

Belangrijke informatie voor de sector: oude kaarten en brochures worden teruggenomen, weliswaar met een beperking. Maximum 50% van de laatste bestelling wordt teruggenomen. Dit geldt voor alle bovenstaand vermelde routes. De waarde van de terugname wordt berekend op de aankoopprijs van de oude producten en wordt verrekend bij jouw volgende bestelling.