Skip to main content
28-11-2021

Op maandag 29 november wou Toerisme Oost-Vlaanderen haar jaarlijkse inspiratiedag organiseren.
Onder het motto ‘Toerisme, klaar voor een gezonde toekomst!’ wilden we de aanwezigen warm maken voor hedendaagse trends. Hoe blijf je veerkrachtig als toeristische speler? Hoe bouw je een duurzame onderneming op?

Het Koninklijk Besluit van zaterdag 27/11 was onverwacht strenger dan wat vrijdag 26/11 door het Overlegcomité werd gecommuniceerd m.b.t. de organisatie van evenementen. Evenementen binnen met meer dan 50 personen zijn niet meer toegelaten, tenzij er een uitgebreide toelatingsprocedure aan vooraf gaat (iets waar Toerisme Oost-Vlaanderen logischerwijs geen tijd meer voor had). Toerisme Oost-Vlaanderen moest dus jammer genoeg de Inspiratiedag annuleren.

Enkele sprekers in de kijker

Sophie Grison, Better Minds at Work & InneRevolution

‘Mentaal Kapitaal’
In deze lezing inspireert Sophie je om je eigen veerkracht én die van je team te versterken. Want veerkracht is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, het leidt ook tot meer productiviteit en geluk. En Sophie gooit er meteen een 48 uren-uitdaging tegenaan waarmee je de tips-and-tricks uit haar workshop meteen in de praktijk leert toepassen. Zo inspireert ze je om opnieuw met volle goesting te leven in plaats van te overleven. En helpt ze je los te komen van belemmerende overtuigingen en te vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Ze spreekt overigens uit ervaring: na een carrière van meer dan 20 jaar in HR, besloot ze het roer van haar leven in handen te nemen en haar passie te volgen.
Vandaag heeft Sophie er haar missie van gemaakt om mensen opnieuw te helpen verbinden met zichzelf, en van daaruit met hun omgeving. Als leider, als werknemer en als mens. Vanuit haar eigen groeitraject brengt ze ook jou naar zelfleiderschap. Dat doet ze met haar bedrijf InneRevolution, en in samenwerking met Better Minds at Work. Een perfecte match, zo zegt ze zelf, want ze willen allebei iets positiefs betekenen voor mens en maatschappij. Je kan bij Sophie terecht voor leadership en career coaching, maar ook voor bemiddeling in arbeidsrelaties.
https://inner-evolution.be/ en https://bettermindsatwork.com/

Gilles De Backer, Baudelokapel & Utopia Events

Duurzaam Toeristisch Ondernemen: geen utopie bij Utopia
Duurzaam toeristisch ondernemen lijkt voor velen nog onbereikbaar. Gilles De Backer bewijst met de Baudelokapel en met Utopia Events dat het wel mogelijk is.
De coronaperiode gaf hem de tijd om de droom die hij heeft om van de wereld een mooiere plaats te maken, werkelijkheid te maken. Zo vertrekt het nieuwe verhaal van UTOPIA events steeds bij het zo veel mogelijk reduceren van CO2-uitstoot om daarna ook de kans te geven aan de klanten om de CO2-uitstoot die zich toch heeft gemanifesteerd te compenseren. Dat kan met projecten die goed zijn voor onze planeet en met sociale projecten zoals armoedebestrijding en tewerkstelling.
Zelfs het Lam Gods/MosGod of centraal altaarstuk in de Baudelokapel heeft een verhaal waarbij de verkoop van het mos ervoor zorgt dat een natuurreservaat in Noorwegen beschermd wordt (PS: het mos wordt pas ontgonnen bij het jaarlijkse afsterfproces).
https://www.utopiaevents.be/

Elise-Marie Valcke, zakelijk coördinator Design Museum & Bie Luyssaert, hoofd publiekswerking & communicatie

Design Museum Gent, klaar voor de toekomst
Design Museum Gent staat aan de vooravond van een compleet nieuwe fase in zijn bestaan. Weg met de stadskanker met WC-rol, maak plaats voor DING (Design in Gent). Deze uitbreiding wordt een open museum zonder drempels, waar je makkelijk kan binnenspringen en de verschillende aspecten van design kan ontdekken. Bij de bouwwerken staan duurzaamheid en futureproof zijn centraal, zodat het een klimaatneutraal museum wordt.

De inspiratiedag vindt dit jaar plaats in de Baudelokapel, Beverhoutplein 16, 9000 Gent. Het onthaal voorzien we om 9.30 uur.