Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Word gids in het Waasland – infoavond

18 juni 2019 @ 19:00 - 21:00 CEST

Hou je van jouw gemeente en van de streek waar je woont? Zou je graag jouw regio voor anderen toegankelijk maken en groepen rondleiden door de landschappen en gemeenten van het Waasland? Als je positief antwoordt op deze vragen, dan is onderstaande informatie zeker voor jou bedoeld!

PCVO Het Perspectief in Gent organiseert, in samenwerking met Toerisme Waasland, een opleiding tot Toeristische Gids Waasland. De opleiding bestaat uit een 1ste algemeen basisjaar (met onder meer geschiedenis, kunst en geografie) en een 2de specialisatiejaar (specifiek over het Waasland). Er zijn zowel theoretische lessen als lessen waarin de praktijk van het gidsen wordt aangeleerd. Na 2 jaar krijgt de afgestudeerde een erkenning als Toeristische Gids. Nadien kunnen de toeristische diensten en organisaties in het Waasland een beroep doen op jou als regiogids.

Op dinsdag 18 juni om 19u heeft er een infoavond plaats over deze opleiding. Deze vindt plaats in de cafetaria van het stadhuis, Groentemarkt 1 in Lokeren. Wie interesse heeft om de infoavond bij te wonen stuurt vóór 1 juni een e-mail naar miguel.declercq@hetperspectief.net. Je zal dan een uitnodiging krijgen voor die infosessie. Het basisjaar start in september 2019.

Algemene info over de opleiding Gids/Reisleider kan je vinden via deze link.

Gegevens

Datum:
18 juni 2019
Tijd:
19:00 - 21:00 CEST
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://hetperspectief.net/gids-reisleider

Locatie

Stadhuis Lokeren
Groentenmarkt 1
Lokeren, Oost-Vlaanderen 9160 België
+ Google Maps