Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Word ambassadeur Meetjesland

18 oktober 2021 @ 09:00 - 17:00 CEST

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 25 oktober 2021 at 09:00

Zet jij de gastenbeleving voorop? En wil je de troeven van Meetjesland promoten bij je gasten en bezoekers? Word ambassadeur Meetjesland of verleng je ambassadeurschap!

Tijdens een workshop klantgerichtheid leer je hoe je je gast centraal zet voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast verken je inspirerende locaties in Meetjesland, met focus op het krekengebied.

Voor wie?

Gastheren van landschapspark Drongengoed. Toeristische ondernemers van Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Lievegem, Maldegem, Sint-Laureins en Zelzate in regio Meetjesland. Je ontvangt een uitnodiging per mail.

Geef bij je inschrijving aan wat je motivatie is om deel te nemen aan het traject.

Wat bieden we aan?

In de workshop klantgerichtheid leer je kijken naar je zaak vanuit het oogpunt van je gast. Je ontdekt wat een bezoekerscyclus is en hoe je gast je zaak en service ervaart. Daarna bepaal je hoe je voor jouw zaak de klantervaring kan verbeteren. Op het einde van de sessie heb je inzicht in hoe de toerist zijn bezoek beleeft en waar je de beleving kan verbeteren. Je beschikt over een concreet verbeterplan dat je thuis verder aanvult en waarop je feedback krijgt.

De modules streekverkenning laten je verder kennis maken met de troeven van regio Meetjesland. Beleef de toegankelijke en verborgen plekken in het krekengebied en ontdek wat de kreken zo bijzonder maakt. Ervaar het vissersverleden van Boekhoute en de schoonheid van de Asseneedse kreken. Of duik in Middeleeuws Middelburg en wandel aan de grens met Nederland.

Waar en wanneer?

1. Workshop klantgerichtheid: 

  • VOLZET: Maandag 18 oktober van 9u tot 17u in Les Pavés, Molenstraat 204, 9900 Eeklo
  • Maandag 25 oktober van 9u tot 17u in Den Hof, Stationsstraat 22, 9060 Zelzate

2. Modules streekverkenning: kies 1 of meerdere modules

  • Maandag 8 november van 9u30 tot 13u30: fietstocht* in het krekengebied. We ontdekken de toegankelijke en verborgen plekjes in het krekengebied, start aan de Roste Muis, Drijdijk 2, 9988 Sint-Laureins (inclusief lunch)
  • Dinsdag 16 november van 13u30 tot 16u30: fietstocht* in en rond vissersdorp Boekhoute, start bij De Vliethoeve, Smoutersdijkstraat 11, 9960 Assenede
  • Donderdag 25 november van 13u30 tot 16u30: wandel in Middeleeuws Middelburg, start bij Convent Santa Clara, Kloosterstraat 22, 9992 Middelburg.

*8/11: fietstocht: we voorzien elektrische en gewone fietsen, geef bij je inschrijving aan als je met je eigen fiets komt. Bij slechter weer voorzie je best ook laarzen, we duiken de kreken in. De tocht is ongeveer 15 km.

*16/11: fietstocht: we voorzien elektrische en gewone fietsen, geef bij je inschrijving aan als je met je eigen fiets komt. De tocht is ongeveer 10 km.

Inschrijven?

Schrijf in voor 11 oktober 2021. Deelname is gratis. Je kan je inschrijving tot 11 oktober kosteloos annuleren. Bij late annulaties of afwezigheid op een workshop rekenen we een no show fee van 25 EUR aan (behalve bij overmacht of ziekte). Kan je onverwacht toch niet aanwezig zijn, breng ons vooraf op de hoogte via elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be. Dan kan iemand anders je plaats innemen.

Plaatsen zijn beperkt! We willen aan zoveel mogelijk zaken de kans geven om deel te nemen. Daarom kan je met maximum twee personen per onderneming of organisatie inschrijven.

SCHRIJF IN

Wat is een ambassadeur Meetjesland?

Als ambassadeur werk je aan de professionalisering van de service en ben je het uithangbord van je toeristische regio. Je staat garant voor een gastvrij onthaal, geeft je gasten insider tips en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Toerisme Oost-Vlaanderen biedt praktijkgerichte workshops aan rond verschillende thema’s, en streekverkenningen in de regio. De workshops zoomen in op verschillende skills om je onderneming of zaak te versterken. De streekverkenningen dompelen je verder onder in de troeven van de regio. Ondertussen leer je je concullega’s beter kennen en is er ruimte voor netwerking.

Om je ambassadeurstitel te verdienen en te behouden volg je jaarlijks een workshop uit ons aanbod én minstens een module streekverkenning in je regio. Een workshop rond klantgerichtheid is essentieel. Ambassadeurs weten namelijk hoe ze de gast centraal zetten en dit voor, tijdens en na het bezoek.

Wij geven je zaak extra zichtbaarheid als ambassadeur Meetjesland. Je maakt dan deel uit van een netwerk van ambassadeurs die bijblijven met de nieuwe toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Wat met corona?

We laten de sessie op een veilige manier verlopen en zorgen voor kleine groepjes, voldoende ventilatie, afstand tussen de deelnemers, alcoholgel én gezond verstand.

Vragen?

Mail naar elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be of  bel 0474/55 10 19

Gegevens

Datum:
18 oktober 2021
Tijd:
09:00 - 17:00
CEST
Evenement Categorie:

Locatie

The Outsider Vlaamse Ardennen
Donkstraat 52
Oudenaarde, Oost-Vlaanderen 9700 België
Telefoon:
+32 473 46 86 76
Site:
https://www.lakehouseoudenaarde.be/