Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toeristisch ambassadeur Vlaamse Ardennen – VOLZET

17 februari @ 09:00 - 17:00

Gastvrijheid zit in ons bloed. Toch kunnen we de service naar een nog hoger niveau tillen. Tijdens het opleidingstraject ‘toeristisch ambassadeur’ leer je hoe je je gast centraal zet voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast word je zelf ondergedompeld in de toeristische toppers in de Vlaamse Ardennen en ontdek je inspirerende locaties.

Voor wie?

Uitbaters, ondernemers of werknemers actief in de horecasector in de Vlaamse Ardennen. Ambassadeurs 2019 van de Vlaamse Ardennen.

Geef bij je inschrijving aan wat je motivatie is om deel te nemen aan het traject.

Inhoud van het traject:

Het programma bestaat uit twee delen: een workshop klantgerichtheid van een dag en vier modules streekverkenning van telkens een halve dag.

In de workshop klantgerichtheid leer je kijken naar je zaak vanuit het oogpunt van je gast. Je ontdekt wat een bezoekerscyclus is en hoe je gast je zaak en service ervaart. Daarna bepaal je hoe je voor jouw zaak de klantervaring kan verbeteren. Op het einde van de sessie heb je inzicht in hoe de toerist zijn bezoek beleeft en waar je de beleving kan verbeteren. Je beschikt over een concreet verbeterplan dat je thuis verder aanvult en waarop je feedback krijgt.

De modules streekverkenning laten je verder kennis maken met het DNA van de Vlaamse Ardennen. Je ontdekt de troeven van het historische Ronse of kan het avontuurlijk aanbod van The Outsider in Oudenaarde zelf beleven. Je maakt kennis met de rust en stilte in het Stiltegebied bij de Helix in Geraardsbergen of je kan proeven van typische streekproducten in Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem.

Data en locaties

1. Workshop klantgerichtheid – kies 1 sessie

  • Maandag 3 februari 2020 van 9u tot 17u in de Ijsmolenhoeve, Kanarieberg 1, 9600 Ronse
  • Dinsdag 11 februari 2020 van 9u tot 17u in Eyndevelde, Kauwstraat 71, 9550 Sint-Lievens-Esse
  • Maandag 17 februari 2020 van 9u tot 17u in Cimbarsaca, Dorpstraat 39, 9890 Gavere (VOLZET)

2. Streekverkenning – kies 1 of meerdere modules

  • Donderdag 5 maart van 9u30 tot 12u: ontdek Ronse, start in infokantoor Ronse, De Biesestraat 2, 9600 Ronse
  • Donderdag 5 maart van 13u30 tot 16u30: het avontuurlijke aanbod van The Outsider, Donkstraat 50, 9700 Oudenaarde
  • Dinsdag 10 maart van 9u30 tot 12u: slow down met een wandeling in het Stiltegebied, start in De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge
  • Dinsdag 10 maart van 13u30 tot 17u: bedrijfsbezoek en proeven bij De Volle Maan en Stokerij Van Damme, start in Ijshoutestraat 70, 9520 Sint-Lievens-Houtem. (VOLZET)

Je kiest welke module streekverkenning je volgt. Je kan er een volgen of meerdere modules  combineren. Duid je keuze aan op het inschrijfformulier. We voorzien een lunch voor wie zowel een voormiddag- als een namiddagmodule volgt (verplaatsing is met eigen vervoer).

Wat na het traject?

Na de workshop klantgerichtheid werk je verder aan de bezoekerscyclus voor jouw zaak en mogelijke verbeterpunten. Je bezorgt ons je plan binnen een afgesproken termijn en krijgt hierop nog feedback.

Volg je de workshop klantgerichtheid en een of meerdere modules streekverkenning dan kan je je zaak extra zichtbaarheid geven met het bordje toeristisch infopunt. Je maakt dan deel uit van een netwerk van toeristische infopunten die als echte ambassadeurs hun klanten te woord staan.

De toeristische infopunten worden door Toerisme Oost-Vlaanderen mee gepromoot en kunnen elk jaar deelnemen aan nieuwe vormingsmodules om bij te blijven met de toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Ben je al actief als toeristisch infopunt, dan verwachten we dat je de jaarlijkse opleidingsmomenten volgt om de erkenning te behouden.

Inschrijven

Plaatsen zijn beperkt! Schrijf snel in, je leest de inschrijfvoorwaarden in het inschrijfformulier.

SCHRIJF JE NU IN

lkj

Meer info:

Elisa De Puysseleyr
Steunpunt toeristisch onthaal
elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be
+32 (0)9 267 70 67
+32 (0)474 55 10 19

Gegevens

Datum:
17 februari
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie: