Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Streekverkenningen Vlaamse Ardennen

8 maart 2022 @ 13:30 - 16:30 CET

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 21 maart 2022 at 13:30

One event on 20 september 2022 at 13:30

One event on 11 oktober 2022 at 11:00

Wil je de troeven van Vlaamse Ardennen promoten bij je gasten en bezoekers? Verken inspirerende locaties, helemaal in het DNA van de regio en geef je gasten of bezoekers insider tips.

Voor wie?

Ambassadeurs Vlaamse Ardennen. Toeristische ondernemers van de steden en gemeentes van regio Vlaamse Ardennen die ambassadeur willen worden.

Inhoud?

Verschillende modules streekverkenning laten je kennis maken met de troeven van de Vlaamse Ardennen.

Slow down in Maarkedal en geniet van authentieke geutelingen, hét streekproduct bij uitstek van de regio. Verken de omgeving van de Kaaihoeve en de Kaaimeersen. Ontdek het erfgoed en de iconische Muur van Geraardsbergen of laat je verrassen door het grootste bos van de Vlaamse Ardennen, het Kluisbos en het aanbod van de BosbAAr.

Waar en wanneer?

Verken de Vlaamse Ardennen tijdens 1 of meerdere modules:

  • Dinsdag 8 maart van 13u30 tot 16u30: slow down met een landschapswandeling in Maarkedal en ontdek de bakoven en authentieke geutelingen van Hofke ter Musse, start in Hofke ter Musse, Mussestraat 4, 9680 Maarkedal.
  • Maandag 21 maart van 13u30 tot 16u30: verruim je kennis in de Kaaihoeve, provinciaal natuureducatief centrum en verken de Kaaimeersen, weelderig natuurgebied in Zwalm, start in de Kaaihoeve, Oude Scheldestraat 16, 9630 Zwalm. Bij drassig weer draag je best laarzen.
  • Dinsdag 20 september van 13u30 tot 16u30: erfgoedwandeling in Geraardsbergen, stad van de 3 M’s: Manneke Pis, de Muur en de Mattentaart. Start in The Preacher, Markt 9, 9500 Geraardsbergen.
  • Dinsdag 11 oktober – van 11u tot 16u: ontdek het aanbod van B&B en eetcafé BosBaar en ervaar de stilte van het Kluisbos door te bosbaden. Lunch is inbegrepen. Start in Bosbaar, Vierschaar 1, 9690 Kluisbergen.

De streekverkenningen zijn in kleine groepjes van max. 20 deelnemers en met eigen vervoer.

Inschrijven?

Deelname aan een streekverkenning is gratis. Je inschrijving kan je tot 7 dagen voor aanvang van de streekverkenning kosteloos annuleren. Bij late annulaties of onaangekondigde afwezigheid op een streekverkenning rekenen we een no show fee van 25 EUR aan (behalve bij overmacht of ziekte).

Plaatsen zijn beperkt! We willen aan zoveel mogelijk zaken de kans geven om deel te nemen. Daarom kan je met maximum twee personen per onderneming of organisatie inschrijven.

SCHRIJF IN

Wat is een ambassadeur?

Als ambassadeur werk je aan de professionalisering van de service en ben je het uithangbord van je toeristische regio. Je staat garant voor een gastvrij onthaal, geeft je gasten insider tips en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Toerisme Oost-Vlaanderen biedt praktijkgerichte workshops aan rond verschillende thema’s, en streekverkenningen in de regio. De workshops zoomen in op verschillende skills om je onderneming of zaak te versterken. De streekverkenningen dompelen je verder onder in de troeven van de regio. Ondertussen leer je je concullega’s beter kennen en is er ruimte voor netwerking.

Om je ambassadeurstitel te verdienen en te behouden volg je jaarlijks een workshop uit ons aanbod én minstens een module streekverkenning in je regio. In de loop van je ambassadeurschap neem je ook deel aan een workshop klantgerichtheid. Ambassadeurs weten namelijk hoe ze de gast centraal zetten en dit voor, tijdens en na het bezoek. In 2023 vind je deze workshops tussen het aanbod.

Wij geven je zaak extra zichtbaarheid als ambassadeur Vlaamse Ardennen. Je maakt dan deel uit van een netwerk van ambassadeurs die bijblijven met de nieuwe toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Meer info?

Mail naar sector@oost-vlaanderen.be of  bel 09/267 70 50

Gegevens

Datum:
8 maart 2022
Tijd:
13:30 - 16:30
CET
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43B
Gent, Oost-Vlaanderen 9000 België
Site:
https://sector.tov.be/locatie/11788/