Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Streekverkenningen Scheldeland

15 november 2022 @ 09:30 - 16:00 CET

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 10 oktober 2022 at 13:30

One event on 15 november 2022 at 09:30

One event on 12 september 2022 at 09:30

Wil je de troeven van regio Scheldeland promoten bij je gasten en bezoekers? Verken inspirerende locaties, helemaal in het DNA van de regio en geef je gasten of bezoekers insider tips.

Voor wie?

Ambassadeurs Scheldeland. Toeristische ondernemers van de steden en gemeentes van regio Scheldeland die ambassadeur willen worden.

Inhoud?

Verschillende modules streekverkenning laten je kennis maken met de troeven van regio Scheldeland.

Verken Neigembos, een oerbos met unieke hoogteverschillen en met geluk een blauw bloementapijt vol hyacinten. Erna nemen we je mee op sleeptouw door Ninove. Verken de blauwgroene natuur langs de Schelde en de kastelen erlangs (Bornem, d’Ursel). Ontdek Munte, pittoresk dorp in Merelbeke of ervaar de uitgestrekte natuur en stilte in Buggenhoutbos en proef de bieren van brouwerij Bosteels.

Waar en wanneer?

Verken regio Scheldeland tijdens 1 of meerdere modules:

  • Dinsdag 29 maart van 10u30 tot 15u30: verken Neigembos en Ninove, start in Neigembos, Beveningen 2, 9400 Ninove
  • Maandag 12 september van 9u30 tot 16u30: fietstocht langs de Schelde en rijke erfgoed van de Abdij en het Kasteel van Bornem en het Kasteel D’Ursel, start aan de Abdij van Bornem, Kloosterstraat 71, 2880 Bornem (fietsknooppunt 72). Lunch is inbegrepen.
  • Maandag 10 oktober van 13u30 tot 17u: verken Munte, pittoresk dorp in Merelbeke, start in het toeristisch infopunt, Munteplein 6, 9820 Munte
  • Dinsdag 15 november van 9u30 tot 16u: wandel in Buggenhoutbos en proef de bieren van brouwerij Bosteels. Lunch is inbegrepen.

De streekverkenningen zijn in kleine groepjes van max. 20 deelnemers.

Inschrijven?

Deelname aan een streekverkenning is gratis. Je inschrijving kan je tot 7 dagen voor aanvang van de streekverkenning kosteloos annuleren. Bij late annulaties of onaangekondigde afwezigheid op een streekverkenning rekenen we een no show fee van 25 EUR aan (behalve bij overmacht of ziekte).

Plaatsen zijn beperkt! We willen aan zoveel mogelijk zaken de kans geven om deel te nemen. Daarom kan je met maximum twee personen per onderneming of organisatie inschrijven.

SCHRIJF IN

 

Wat is een ambassadeur?

Als ambassadeur werk je aan de professionalisering van de service en ben je het uithangbord van je toeristische regio. Je staat garant voor een gastvrij onthaal, geeft je gasten insider tips en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Toerisme Oost-Vlaanderen biedt praktijkgerichte workshops aan rond verschillende thema’s, en streekverkenningen in de regio. De workshops zoomen in op verschillende skills om je onderneming of zaak te versterken. De streekverkenningen dompelen je verder onder in de troeven van de regio. Ondertussen leer je je concullega’s beter kennen en is er ruimte voor netwerking.

Om je ambassadeurstitel te verdienen en te behouden volg je jaarlijks een workshop uit ons aanbod én minstens een module streekverkenning in je regio. In de loop van je ambassadeurschap neem je ook deel aan een workshop klantgerichtheid. Ambassadeurs weten namelijk hoe ze de gast centraal zetten en dit voor, tijdens en na het bezoek. In 2023 vind je deze workshops tussen het aanbod.

Wij geven je zaak extra zichtbaarheid als ambassadeur Scheldeland. Je maakt dan deel uit van een netwerk van ambassadeurs die bijblijven met de nieuwe toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Meer info?

Mail naar sector@oost-vlaanderen.be of  bel 09/267 70 50

Gegevens

Datum:
15 november 2022
Tijd:
09:30 - 16:00
CET
Evenement Categorie: