Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opleidingstraject ‘Toeristisch ambassadeur Scheldeland’

30 september 2019 @ 09:00 - 17:00 CEST

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Verbeter de beleving van jouw gasten

Gastvrijheid zit in ons bloed. Toch kunnen we de service naar nog een hoger niveau tillen. Tijdens het opleidingstraject ‘Toeristisch ambassadeur’ leer je hoe je je gast centraal zet voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast word je zelf ondergedompeld in de toeristische toppers van regio Scheldeland en ontdek je inspirerende locaties. Na het volgen van het traject kan je je gasten op een persoonlijke manier benaderen en hen met overtuigende fierheid insider tips geven zodat ze met een goed gevoel regio Scheldeland kunnen verkennen.

Voor wie?

De Bloeiend Oost-Vlaanderen ambassadeurs van het Scheldeland.

Uitbaters, ondernemers of werknemers actief in de toeristische sector (logies, restaurants, cafés, streekproducenten, toerismemakers) in de gemeentes Destelbergen, Melle, Merelbeke, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare.

Geef bij je inschrijving aan wat je motivatie is om deel te nemen aan het traject.

Inhoud van het traject:

Het programma bestaat uit twee delen: een workshop klantgerichtheid van 1 dag en drie modules streekverkenning van telkens een halve dag.

In de workshop klantgerichtheid leer je kijken naar je zaak vanuit het oogpunt van je gast. Je ontdekt wat een bezoekerscyclus is en hoe je gast je zaak en service ervaart. Daarna bepaal je hoe je voor jouw zaak de klantervaring  kan verbeteren. Op het einde van de sessie heb je inzicht in hoe de toerist zijn bezoek beleeft en waar je de beleving kan verbeteren. Je beschikt over een concreet verbeterplan dat je thuis verder aanvult en waarop je feedback krijgt.

De modules streekverkenning laten je kennis maken met regio Scheldeland. We wandelen langs interessante plekjes op en rond het Donkmeer; je verkent de natuurpracht van de Kalkense Meersen of je laat je onderdompelen in het thema van de sierteelt met o.a. een blik op de plannen van de Floraliën 2020 en een workshop rond eetbare bloemen.

Data en locaties

1.Workshop klantgerichtheid:

  • Maandag 30 september: 9u tot 17u, Eetcafé De Pastorij, Kalkendorp 6, 9270 Kalken, Laarne of
  • Dinsdag 8 oktober van 9u tot 17u, Brasserie Rubbens, Bohemen 101, 9260 Wichelen

Je kiest uit één van de voorgestelde data. Duid je keuze aan op het inschrijfformulier.

2.Streekverkenningen op:

  • Maandag 14 oktober van 9u tot 12u15: wandeling met stops aan het Donkmeer. Start aan onthaalpoort Donkmeer (Donklaan 123, Berlare) en/of
  • Maandag 14 oktober van 13u30 tot 16u30: wandeling in de Kalkense Meersen. Start aan ’t Veer Schellebelle (aan Schellebelledorp, Wichelen) en/of
  • Maandag 21 oktober van 9u tot 12u30: blik of Floraliën 2020, workshop rond eetbare bloemen. Start in Heilig Hart brouwerij Kwatrecht (Brusselsesteenweg 85A, Kwatrecht).

Je kiest welke module streekverkenning je volgt. Je kan er een volgen of meerdere modules  combineren. Duid je keuze aan op het inschrijfformulier. We voorzien een lunch voor wie op 14 oktober de modules in de voormiddag en de namiddag volgt (verplaatsing is met eigen vervoer).

Inschrijven:

Je kan enkel inschrijven als je zowel de workshop klantgerichtheid als één of meerdere modules streekverkenning volgt.

Plaatsen zijn beperkt, schrijf in voor 23 september 2019.

Deelname is gratis.

Je kan je inschrijving tot en met 23 september 2019 kosteloos annuleren. Voor annulaties die ons na deze datum bereiken, vragen we een bedrag van 20 EUR per persoon, tenzij het gaat om overmacht of ziekte (te staven met een attest).

Schrijf nu in!

Wat na het traject?

Na de workshop klantgerichtheid werk je verder aan de bezoekerscyclus voor jouw zaak en mogelijke verbeterpunten. Je bezorgt ons je plan binnen een afgesproken termijn en krijgt hierop nog feedback.

Volg je de workshop klantgerichtheid en een of meerdere modules streekverkenning dan kan je je zaak extra zichtbaarheid geven met het bordje toeristisch infopunt. Je maakt dan deel uit van een netwerk van toeristische infopunten die als echte ambassadeurs hun klanten te woord staan.

De toeristische infopunten worden door Toerisme Oost-Vlaanderen mee gepromoot en kunnen elk jaar deelnemen aan nieuwe vormingsmodules om bij te blijven met de toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Ben je al actief als toeristisch infopunt, dan verwachten we dat je de jaarlijkse opleidingsmomenten volgt om de erkenning te behouden.

Meer info

Toerisme Oost-Vlaanderen

Steunpunt toeristisch onthaal

elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be

T: 09/267 70 67 – 0474/55 10 19

Gegevens

Datum:
30 september 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
CEST
Evenement Categorie:

Locatie

Oost-Vlaanderen België + Google Maps