Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opleidingstraject toeristisch ambassadeur Scheldeland

5 oktober @ 09:30 - 16:30 CEST

Het opleidingstraject toeristisch ambassadeur Scheldeland focust op het verhogen van de klantbeleving. Je leert je gast centraal zetten voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast ontdek je zelf toeristische toppers van regio Scheldeland en nieuwe inspirerende locaties. Je verdiept je in een aantal skills, kan je gasten insider tips geven en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Voor wie?

De ambassadeurs van regio Scheldeland in de gemeentes Destelbergen, Melle, Merelbeke, Laarne, Wetteren, Wichelen, Sint-Amandsberg en Berlare. Je ontvangt een uitnodiging per mail.

Wat houdt het traject in?

Het programma bestaat uit twee delen: een workshop sociale media van 1 dag en een streekverkenning van 1 dag.

In de workshop sociale media leer je hoe je via sociale media meer gasten kan werven en de klanttevredenheid kan verhogen. Je bekijkt je kanalen door de ogen van de gast en leert een sterk verhaal te vertellen (storytelling). Je ontvangt praktische tips en toepasbare sjablonen waarmee je je communicatie op sociale media systematisch kan aanpakken.

De module streekverkenning laat je kennis maken met de vernieuwde beleving in het Kasteel van Laarne. Je komt er te weten wat het kasteel te bieden heeft en gaat zelf op pad met de gloednieuwe movieguide. Na de lunch verkennen we Scheldeland per fiets.

Waar en wanneer?

  • Maandag 5 oktober van 9u30 tot 16u30: workshop sociale media in de tuin van Edville Home, Brusselsesteenweg 167, 9090 Melle (bij slecht weer in Edville Academy in Heusden)
  • Maandag 12 oktober van 9u30 tot 16u: streekverkenning met start en eind aan Kasteel van Laarne, Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne

Inschrijven?

Schrijf in voor 30 september. Deelname is gratis. Je kan je inschrijving tot en met 29 september 2019 kosteloos annuleren. Bij een onaangekondigde afwezigheid vragen we 25 EUR (behalve bij overmacht of ziekte).

Schrijf in!

Wat na het traject?

De toeristische infopunten worden door Toerisme Oost-Vlaanderen mee gepromoot en kunnen elk jaar deelnemen aan nieuwe vormingsmodules om bij te blijven met de toeristische ontwikkelingen in hun regio. We verwachten dat je de jaarlijkse opleidingsmomenten volgt om de erkenning te behouden.

Wat met corona?

We laten de sessie op een veilige manier verlopen en zorgen voor kleine groepjes, voldoende ventilatie, afstand tussen de deelnemers, alcoholgel én gezond verstand. Als fysiek samenkomen onmogelijk is zorgen we voor een online alternatief voor de workshop sociale media.

Vragen?

Mail naar elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be of  bel 0474/55 10 19.

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
09:30 - 16:30 CEST
Evenement Categorie:

Locatie

Oost-Vlaanderen België + Google Maps