Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UITGESTELD: Opleidingstraject toeristisch ambassadeur Scheldeland Oost

19 oktober 2020 @ 09:00 - 17:00 CEST

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 20 oktober 2020 at 09:00

Het opleidingstraject toeristisch ambassadeur Scheldeland focust op het verhogen van de klantbeleving. Je leert je gast centraal zetten voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast ontdek je zelf toeristische toppers van regio Scheldeland en nieuwe inspirerende locaties. Je verdiept je in een aantal skills, kan je gasten insider tips geven en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Voor wie?

Horeca-ambassadeurs 2019 en horecaondernemers van regio Scheldeland in de gemeentes Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Zele, Bornem en Puurs-Sint-Amands. Je ontvangt een uitnodiging per mail.

Wat houdt het traject in?

Het programma bestaat uit twee delen: een workshop klantgerichtheid van 1 dag en verschillende modules streekverkenning.

In de workshop klantgerichtheid leer je kijken naar je zaak vanuit het oogpunt van je gast. Je ontdekt wat een bezoekerscyclus is en hoe je gast je zaak en service ervaart. Daarna bepaal je hoe je voor jouw zaak de klantervaring kan verbeteren. Op het einde van de sessie heb je inzicht in hoe de toerist zijn bezoek beleeft en waar je de beleving kan verbeteren. Je beschikt over een concreet verbeterplan dat je thuis verder aanvult en waarop je feedback krijgt.

De modules streekverkenning laten je verder kennis maken met de troeven van Scheldeland. Verken de plekjes van het pittoreske Sint-Amands via de verhalen en anekdotes van ‘t Schipken. Beleef de geschiedenis van Fort Liezele, een bouwkundige parel omringd door een landschapspark in Puurs-Sint-Amands. Ontdek de Sint-Bernardusabdij en het neorenaissancekasteel Marnix de Sainte Aldegonde van Bornem. Ervaar de uitgestrekte natuur en stilte in Buggenhoutbos of bewonder het eeuwenoude Unesco erfgoed van de stad Dendermonde met zijn historisch Stadhuis, Lakenhalle en Onze-Lieve-Vrouwekerk waar je werk van enkele Vlaamse Meesters kan bewonderen.

Waar en wanneer?

1. Workshop klantgerichtheid: kies 1 sessie

  • Maandag 19 oktober van 9u tot 17u in Hof ter Velden, Geerstraat 86, 9200 Dendermonde
  • Dinsdag 20 oktober van 9u tot 17u in Hof ten Broeck, Liezeledorp 1, 2870 Puurs

2. Modules streekverkenning: kies 1 of meerdere modules

  • Vrijdag 23 oktober van 15 tot 16u30: geamuseerde vertelling door ‘t Schipken in Sint-Amands. Start aan ‘t Schipken, Dam 114, 2890 Sint-Amands (max. 10 personen)
  • Maandag 26 oktober van 8u45 tot 12u30: Sint-Bernardusabdij en Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde. Start aan cultuurcafé Ter Dilft, Sint-Amandsesteenweg 45, 2880 Bornem
  • Dinsdag 27 oktober van 9u tot 12u30: Fort Liezele en het landschapspark. Start aan Fortcafé De Batterie, Fortbaan 2, 2870 Puurs
  • Woensdag 28 oktober van 9u tot 11u30: wandelen door Buggenhoutbos. Start in Brasserie De Groene Wandeling, Kasteelstraat 189, 9255 Buggenhout (max. 10 personen)
  • Woensdag 28 oktober van 13u30 tot 16u: wandelen door Buggenhoutbos. Start in Brasserie Het Middelpunt, Kasteelstraat 177, 9255 Buggenhout (max. 10 personen)
  • Donderdag 29 oktober van 9u tot 12u: stadswandeling door historisch Dendermonde. Start in Steca, Grote Markt 26, 9200 Dendermonde

Inschrijven?

Schrijf in voor 12 oktober 2020. Deelname is gratis. Je kan je inschrijving tot 12 oktober kosteloos annuleren. Bij een onaangekondigde afwezigheid vragen we 25 EUR (behalve bij overmacht of ziekte).

Schrijf in!

Wat na het traject?

Na de workshop klantgerichtheid werk je verder aan de bezoekerscyclus voor jouw zaak en mogelijke verbeterpunten. Je bezorgt ons je plan binnen een afgesproken termijn en krijgt hierop nog feedback.

Volg je de workshop klantgerichtheid en een of meerdere modules streekverkenning dan kan je je zaak extra zichtbaarheid geven met het bordje toeristisch infopunt. Je maakt dan deel uit van een netwerk van toeristische infopunten die als echte ambassadeurs hun klanten te woord staan.

De toeristische infopunten worden door Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Scheldeland mee gepromoot en kunnen elk jaar deelnemen aan nieuwe vormingsmodules om bij te blijven met de toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Ben je al actief als toeristisch infopunt, dan verwachten we dat je de jaarlijkse opleidingsmomenten volgt om de erkenning te behouden.

Wat met corona?

We laten de sessie op een veilige manier verlopen en zorgen voor kleine groepjes, voldoende ventilatie, afstand tussen de deelnemers, alcoholgel én gezond verstand.

Vragen?

Mail naar elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be of  bel 0474/55 10 19 (ondernemers uit Oost-Vlaams Scheldeland)

Mail naar linne.apers@provincieantwerpen.be of bel 0476/86 76 61 (ondernemers uit Antwerps Scheldeland)

Gegevens

Datum:
19 oktober 2020
Tijd:
09:00 - 17:00
CEST
Evenement Categorie:

Locatie

Oost-Vlaanderen België + Google Maps