Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UITGESTELD: Opleidingstraject toeristisch ambassadeur Scheldeland of Vlaamse Ardennen – Dendervallei

17 november 2020 @ 09:00 - 17:00 CET

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 23 november 2020 at 09:00

Het opleidingstraject toeristisch ambassadeur Dendervallei focust op het verhogen van de klantbeleving. Je leert je gast centraal zetten voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast word je zelf ondergedompeld in de toeristische toppers van de Dendervallei, van Ath tot Dendermonde, en ontdek je inspirerende locaties. Want de Dendervallei moet je spotten! Je verdiept je in een gastvrij onthaal, kan je gasten insider tips geven en versterkt het netwerk met andere toeristische ondernemers.

Voor wie?

Horecaondernemers van Aalst, Denderleeuw, Dendermonde, Lebbeke, Ninove, Haaltert, Erpe-Mere of Lede in regio Scheldeland en van Geraardsbergen in regio Vlaamse Ardennen. Je ontvangt een uitnodiging per mail.

Geef bij je inschrijving aan wat je motivatie is om deel te nemen aan het traject.

Wat houdt het traject in?

Het programma bestaat uit twee delen: een workshop klantgerichtheid van 1 dag en verschillende modules streekverkenning.

In de workshop klantgerichtheid leer je kijken naar je zaak vanuit het oogpunt van je gast. Je ontdekt wat een bezoekerscyclus is en hoe je gast je zaak en service ervaart. Daarna bepaal je hoe je voor jouw zaak de klantervaring kan verbeteren. Op het einde van de sessie heb je inzicht in hoe de toerist zijn bezoek beleeft en waar je de beleving kan verbeteren. Je beschikt over een concreet verbeterplan dat je thuis verder aanvult en waarop je feedback krijgt.

De modules streekverkenning laten je verder kennis maken met de troeven van de Dendervallei.  Verken het natuurschoon aan de Dender in Geraardsbergen en bewonder reuzenstad Ath in Wallonie picarde. Ontdek de creatieve en hippe plekken in Aalst en de unieke natuur in het overstromingsgebied Welle en Kapellemeersen in Denderleeuw. Of bewonder het eeuwenoude Unesco erfgoed van de stad Dendermonde met zijn historisch Stadhuis, Lakenhalle en Onze-Lieve-Vrouwekerk en ervaar de groene Beneden-Dendervallei vanuit Wieze.

Waar en wanneer?

1. Workshop klantgerichtheid: kies 1 sessie

  • Dinsdag 17 november van 9u tot 17u in Kaai 17, Liefdadigheidstraat 1, 9300 Aalst
  • Maandag 23 november van 9u tot 17u in Kasteel van Lebbeke, Leo Duboisstraat 41, 9280 Lebbeke

2. Modules streekverkenning: kies 1 of meerdere modules

  • Maandag 30 november van 9u30 tot 16u30: Dendernatuur van Kortelake in Geraardsbergen en reuzenstad Ath, start in Het Bruggenhuis, Majoor Van Lierdelaan 50, 9500 Geraardsbergen
  • Maandag 30 november van 9u30 tot 16u30: reuzenstad Ath en Dendernatuur van Kortelake in Geraardsbergen, start in La Maison des Géants, Rue de Pintamont 18, 7800 Ath
  • Maandag 7 december van 9u30 tot 16u: creatief en trendy Aalst en wandeling Welle en Kapellemeersen, start in Utopiacafé, Utopia 1, 9300 Aalst
  • Maandag 7 december van 9u30 tot 16u: wandeling Welle en Kapellemeersen en creatief en trendy Aalst, start in ‘t Kasteeltje, Stationsstraat 7, 9470 Denderleeuw
  • Dinsdag 15 december van 9u30 tot 16u: stadswandeling door historisch Dendermonde en wandeling in Beneden Dendervallei in Wieze, start in Dendermonde
  • Dinsdag 15 december van 9u30 tot 16u: wandeling in Beneden Dendervallei in Wieze en stadswandeling door historisch Dendermonde, start in café Den Dikken Eik, Wiezeplein 2, 9280 Lebbeke.

De streekverkenningen zijn in kleine groepjes, inclusief lunch en met eigen vervoer.

Inschrijven?

Schrijf in voor 9 november 2020. Deelname is gratis. Je kan je inschrijving tot 9 november kosteloos annuleren. Bij een onaangekondigde afwezigheid vragen we 25 EUR (behalve bij overmacht of ziekte).

Plaatsen zijn beperkt! We willen aan zoveel mogelijk zaken de kans geven om deel te nemen. Daarom kan je met maximum twee personen per logies, restaurant of café inschrijven.

Schrijf in!

Wat na het traject?

Na de workshop klantgerichtheid werk je verder aan de bezoekerscyclus voor jouw zaak en mogelijke verbeterpunten. Je bezorgt ons je plan binnen een afgesproken termijn en krijgt hierop nog feedback.

Volg je de workshop klantgerichtheid en een of meerdere modules streekverkenning dan kan je je zaak extra zichtbaarheid geven met het bordje toeristisch infopunt. Je maakt dan deel uit van een netwerk van toeristische infopunten die als echte ambassadeurs hun klanten te woord staan.

De toeristische infopunten worden door Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Scheldeland of Toerisme Vlaamse Ardennen mee gepromoot en kunnen elk jaar deelnemen aan nieuwe vormingsmodules om bij te blijven met de toeristische ontwikkelingen in hun regio.

Wat met corona?

We laten de sessie op een veilige manier verlopen en zorgen voor kleine groepjes, voldoende ventilatie, afstand tussen de deelnemers, alcoholgel én gezond verstand.

Vragen?

Mail naar elisa.de.puysseleyr@oost-vlaanderen.be of  bel 0474/55 10 19

Gegevens

Datum:
17 november 2020
Tijd:
09:00 - 17:00
CET
Evenement Categorie:

Locatie

Oost-Vlaanderen België + Google Maps