Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick off moment land- en tuinbouwsector: ook kwalitatieve logies op jouw boerderij?

15 februari 2018 @ 12:15 - 17:00 CET

Uniek, kwaliteits- en belevingsvol logeren bij land- en tuinbouwers

In Oost-Vlaanderen zijn er momenteel maar weinig verblijven voor openluchtrecreatie. De vraag naar unieke toeristische logiesbeleving gaat in stijgende lijn en dat creëert mogelijkheden voor de land- en tuinbouw. Het logiesdecreet, dat in werking is sinds 1 april vorig jaar, creëert nieuwe kansen.

Voor wie?

Het project Toerismeboeren wil deze opportuniteiten benutten en naast het klassieke hoevetoerisme een aantal innovatieve verblijfsaccommodaties uitwerken op land- en tuinbouwbedrijven in de provincie Oost-Vlaanderen. De nadruk ligt op beleving, kwalitatief onthaal en een unieke ervaring. We ondersteunen enkele pilootprojecten vanaf idee, ontwerp tot realisatie en we maken een kwalitatief draaiboek. Door samen inspiratie op te doen, individuele ondersteuning te bieden, kansen te benutten en samen een uniek aanbod uit te werken, creëren we een netwerk dat meerwaarde biedt voor alle partijen. Tijdens deze kick off geven we meer uitleg en informeren we
naar wie interesse heeft.

Inschrijven
Deelnemen is gratis voor alle land- en tuinbouwers uit Oost-Vlaanderen! Inschrijven is verplicht vóór 10 februari 2018 via diana.goris@innovatiesteunpunt.be.

Waar?

B&B en Stokerij Van Damme: Issegem 2 Oosterzele – Balegem

Programma
12.15-13.00 Ontvangst met broodjes
13.00-13.30 Korte inhoud Toerismeboeren
13.30-14.15 Mogelijkheden van het nieuwe logiesdecreet
14.15-15.00 Fiscaal-juridische knipperlichten bij hoevetoerisme
15.00-15.30 Getuigenis ‘Aan de Vleterbeke’ camping en logies
15.30-16.00 Getuigenis ‘Stokerij Van Damme’
16.00-17.00 Netwerking en rondleiding

Deze realisatie wordt mogelijk gemaakt met de steun van het project Toerismeboeren. Met het PDPO-project Toerismeboeren werken het Innnovatiesteunpunt, Toerisme Oost- Vlaanderen en het Plattelandscentrum Meetjesland samen om naast het klassieke hoevetoerisme een aantal nieuwe vormen uit te werken met betrekking tot kwalitatieve logies op het land- en tuinbouwbedrijf.

Gegevens

Datum:
15 februari 2018
Tijd:
12:15 - 17:00 CET
Evenement Categorieën:
,

Locatie

stokerij van damme
Issegem 2
oosterzele, oost-vlaanderen België
+ Google Maps