Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratietoer Toerismeboeren

7 juni 2018 @ 05:45 - 23:00 CEST

Logeren op de boerderij

BUSREIS NAAR NEDERLAND

7 juni 2018
05.45 – 23.00 uur

Carpoolparking Gentbrugge, E17, Afrit 10, Oefenpleinstraat 2

Programma

05.45 Onthaal Carpool Gentbrugge
06.00 Vertrek STIPT!
08.00 Aankomst Betere Boeren Bed – De Brabantse Hei – Hooge Mierde
12.00 Aankomst Hooiberghutten – Boerderij Kromwijk – Lopik
16.00 Aankomst Koe in de Kost – Heeten
18.45 Aankomst Sallandshoeve – Heeten
23.00 Retour Carpool Gentbrugge

Ontbijt, lunch, vieruurtje en diner inbegrepen.

Plaatsen zijn beperkt!

Inschrijven

Land- en tuinbouwers uit de provincie Oost-Vlaanderen kunnen gratis tot 2 personen per bedrijf inschrijven. Inschrijven is verplicht vóór 25 mei 2018 via www.innovatiesteunpunt.be. Bij niet-aanwezigheid of annulatie na 25 mei wordt een kost aangerekend van €150/deelnemer. De inschrijving is pas definitief na formele bevestiging (ten laatste op 30 mei).

Meer info?

Contacteer Patrick Pasgang (016 28 61 38, patrick.pasgang@innovatiesteunpunt.be) of surf naar www.innovatiesteunpunt.be

Hoevetoerisme, iets voor jou?

Wij begeleiden je in één dag tot een uitgewerkt business concept! Als landbouwbedrijf sta je misschien te weinig stil bij bijkomende mogelijkheden op je bedrijf. Voorbeelden in Nederland, waar multifunctionele landbouw al langer bovenaan de agenda staat, tonen aan dat hier nieuwe, innovatieve en economische duurzame business modellen ontstaan in hoevetoerisme, die maken dat deze bedrijven meer slagkracht en opnieuw een toekomst krijgen.

Wat gaan we doen?

Met onze inspiratietoer bieden we je een intensieve praktische en concrete dag-begeleiding en inspiratie aan. Tijdens een busreis naar Nederland zullen we 4 diverse bedrijven bezoeken, elk met hun eigen logiesconcept en beleving. Ze zijn allen bereid om te getuigen over hun business model, hoe ze gestart zijn, knelpunten, succesverhalen, … Naast een bezoek aan de bedrijven, gaan we tijdens workshops in op individuele coaching. Op het einde van de dag streven we ernaar dat elke deelnemer een eigen business idee heeft uitgewerkt, aangepast aan de persoonlijke situatie. Deze realisatie wordt mogelijk gemaakt met de steun van het project Toerismeboeren.

Met het PDPO-project Toerismeboeren werken het Innovatiesteunpunt, Toerisme Oost-Vlaanderen en het Plattelandscentrum Meetjesland samen om naast het klassieke hoevetoerisme een aantal nieuwe vormen uit te werken met betrekking tot kwalitatieve logies op het land- en tuinbouwbedrijf.

Gegevens

Datum:
7 juni 2018
Tijd:
05:45 - 23:00 CEST