Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gidsenopleiding Vlaamse Meesters in situ (VOLZET)

14 januari 2019 @ 18:30 - 22:00 CET

€8

De vereniging Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen (OKV) werkt momenteel samen met steden, gemeenten en Toerisme Oost-Vlaanderen aan het project ‘Vlaamse Meesters in situ’. Vlaamse Meesters in Situ wijst je de weg naar unieke plekken, weg van de platgetreden drukke paden. Dat zijn onbekende kunstwerken, verborgen parels in de kunststeden, maar vooral in kleinere stadjes en in weggestoken dorpjes overal in Vlaanderen.
Vlaamse Meesters in Situ doet ook deuren open die nu gesloten zijn. Je wordt ontvangen in kerken, kapellen, kloosters, begijnhoven, kastelen en stadhuizen waar schilderijen van Vlaamse meesters uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw nog altijd te bewonderen zijn op hun oorspronkelijke plaats.

In Oost-Vlaanderen zijn er, binnen dit project, vijftien sites met Vlaamse Meesters. De belangrijkste periode voor het project is juni-september 2019 met verschillende activiteiten, waaronder ook rondleidingen voor groepen.

Opleiding voor gidsen en geïnteresseerden

Gidsen die een rondleiding willen verzorgen over de Vlaamse Meesters in situ, schrijven best al 14 januari 2019 in hun agenda. Die avond organiseert PCVO Het Perspectief, i.s.m. Toerisme Oost-Vlaanderen en OKV, een opleiding over de Vlaamse Meesters in situ. De vijftien Oost-Vlaamse sites en de betrokken kunstwerken komen die avond aan bod.
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Datum en locatie: 14/01/2019 om 18.30 uur, Het Perspectief Gent (Nonnemeersstraat 15, 9000 Gent).
Kostprijs: € 8 of € 6 voor erkende gidsen.

Meer info

Meer informatie over het project vind je op www.vlaamsemeestersinsitu.be.

Gegevens

Datum:
14 januari 2019
Tijd:
18:30 - 22:00 CET
Kosten:
€8
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Het Perspectief
Nonnemeersstraat 15
Gent, 9000 België
+ Google Maps
Site:
https://hetperspectief.net/