Skip to main content
26-05-2020

Een op vier Vlamingen kan zich geen volle week vakantie veroorloven. Toerisme Oost-Vlaanderen wil mensen met een beperkt budget alvast
inspireren om vakantie te nemen in Oost-Vlaanderen. Via alle Rap op Stapkantoren in Vlaanderen geeft de vzw vanaf nu 50% korting op haar volledige aanbod aan toeristische kaarten en gidsen.

Rap op Stap

Iedereen verdient vakantie! Het is het credo van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Vakantie brengt niet alleen rust, het haalt mensen vaak ook uit het isolement waar ze door omstandigheden in vertoeven. Wie het met weinig moet doen en toch graag op vakantie wil, kan sinds 2013 terecht bij Rap op Stapkantoren, laagdrempelige reiskantoren voor personen met een financiële beperking. Lid worden hoeft niet. Een afspraak maken ook niet. Je stapt zo naar binnen en wordt – vaak door vrijwilligers – op weg geholpen naar vakantieformules met korting. Daar voegt Toerisme Oost-Vlaanderen nu ook een deeltje inspiratie aan toe. Op al hun fiets- en wandelkaarten en toeristische gidsen krijgen klanten van Rap op Stapkantoren een korting van 50%. Zo kunnen ze zich degelijk informeren voor een mooie vakantie dicht bij huis, in Oost-Vlaanderen.

Rap op Stap in Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen telt het grootste aantal Rap op Stapkantoren van alle provincies. Rap op Stapkantoren genieten financiële, promotionele en inhoudelijke ondersteuning in Oost-Vlaanderen. Zo kent de provincie ook in 2020 subsidies toe voor de opstart van nieuwe kantoren in Oost-Vlaanderen.
Wie zich vandaag al wil informeren over deze subsidie kan terecht op www.oostvlaanderen.be/subsidie-rapopstap. Een overzicht van alle Rap op Staplocaties vind je op de website van Iedereen Verdient Vakantie, via www.rapopstap.be.