Professionele fotoshoot logies

12-12-2016

‘Een goed beeld zegt meer dan 1000 woorden.’ En… door het toenemend belang van online kanalen en social media, wordt deze uitspraak met de dag belangrijker!
Voor toeristische marketing en bestemmingspromotie is goed beeldmateriaal simpelweg onmisbaar. Op zoek naar zijn ideale logeerplek, wil een toerist overtuigd worden door een interessant aanbod en sfeervolle beelden. We zien echter ook dat er van Oost-Vlaamse logies soms onvoldoende beeldmateriaal is of dat het beschikbare beeldmateriaal onvoldoende kwalitatief is.

Voor wie en door wie?
 • Toerisme Oost-Vlaanderen wil ‘oud vergunde’ en erkende logies in Oost-Vlaanderen (cfr. www.logiesdecreet.be ) de kans geven om op een eenvoudige en voordelige manier een professionele fotoshoot in de zaak te laten maken en heeft daartoe een opdracht aanbesteed.
 • De opdracht werd gegund aan fotografe Mie De Backer uit Grobbendonk. Ze heeft zowel ervaring in toeristische fotografie als in interieurfotografie.
  > Klik hier voor de Fotocollage Mie De Backer
  > Verneem meer over de fotografe.
Eenvoudig en voordelig
 • Eenvoudig:
  – TOV sloot een raamovereenkomst af met de fotografe.
  – Alle uitbaters van gereglementeerde logies in Oost-Vlaanderen kunnen hier gebruik van maken. Dwz ‘oud vergund’ of erkend volgens Logiesdecreet en in orde met stedenbouwkundige vergunning en brandveiligheidsattest.
 • Voordelig:
  – Deze werkwijze maakt een interessante stukprijs mogelijk.
  – TOV neemt de helft van de kostprijs van de fotosessie voor haar rekening
  – TOV neemt ook de km-vergoeding voor de fotografe op zich
  Jouw voordeel: iedere gereglementeerde logiesuitbater, waar ook in onze provincie, kan aan 50% van de prijs een professionele fotograaf in zijn zaak aan het werk laten gaan.
Keuze uit 2 pakketten
 1. Voor jouw bijdrage van € 75 (excl BTW)
  – Je ontvangt 12 beelden, waarover jij en Toerisme Oost-Vlaanderen rechtenvrij kunnen beschikken.
  – De fotografe komt daarvoor 1 uur ter plekke en maakt sfeerbeelden van maximum 3 aspecten (bv slaapkamer, ontbijtruimte, terras), zonder figuranten.
 2. Voor jouw bijdrage van € 150 (excl BTW)
  – Je ontvangt 30 beelden, waarover jij en Toerisme Oost-Vlaanderen rechtenvrij kunnen beschikken.
  – De fotografe komt daarvoor 2 uur ter plekke en maakt sfeerbeelden en/of beelden met figuranten voor 3 of meer aspecten. Zoeken van figuranten en hun vergoeding is niet inbegrepen.
Praktisch, stap voor stap
 1. Aanvraag: Je mailt de fotografe voor een afspraak (mie@peek-a-boo.be) en zet deborah.ongena@oost-vlaanderen.be in cc.
 2. Afspraak:
  – Alle praktische afspraken verlopen verder tussen jou en de fotograaf.
  – Je ontvangt daarbij een leidraad en advies over hoe je er mee kan voor zorgen dat de troeven van jouw zaak optimaal in beeld gebracht kunnen worden.
  – Van zodra de beelden gemaakt en bewerkt zijn, zal de fotografe deze tegelijkertijd digitaal (per mail) bezorgen aan jou en aan Toerisme Oost-Vlaanderen.
 3. Factuur:
  – Dit wordt gevolgd door een gesplitste factuur, waarbij aan Toerisme Oost-Vlaanderen 50% + de km vergoeding wordt aangerekend en aan jou 50% (ofwel € 75, ofwel € 150) en eventuele extra kosten voor vrijwilligersvergoeding worden gefactureerd.
 4. Andere prestaties:
  – Toerisme Oost-Vlaanderen komt enkel tussen in de pakketten zoals hier voorgesteld en dat voor 1 pakket per logies.
  – Andere pakketten, meer beeldmateriaal, vrijwilligers of andere extra’s worden niet gecofinancierd.
 5. Periode: De samenwerking van Toerisme Oost-Vlaanderen met de fotografe loopt tot en met 2018.
 6. Gebruik beelden:
  – De beelden zijn rechtenvrij beschikbaar voor de uitbater en Toerisme Oost-Vlaanderen.
  – Dat betekent dat de uitbater deze beelden kan gebruiken voor alle doeleinden: website, facebook, booking.com, kanalen van touroperators, advertenties, affiches enz.
  – Deze beelden zullen ook toegevoegd worden aan de beeldenbank van Toerisme Oost-Vlaanderen en gebruikt kunnen worden in de diverse kanalen van Toerisme Oost-Vlaanderen en haar partners (zoals regionale toeristische vzw’s, Logeren in Vlaanderen) en in diverse media waar mee wordt samengewerkt.
 7. Figuranten:
  – Indien figuranten afgebeeld worden, garandeert de fotografe ook de portrechtrechten van de figuranten die zij voor jou zoekt.
  – Indien je met eigen figuranten wenst te werken, wordt verwacht dat je de portretrechten kan garanderen. Er wordt je een standaarddocument bezorgd om deze portrechtrechten met hen af te spreken.
Vragen?

deborah.ongena@oost-vlaanderen.be